NASTAVAK TRIVIUM TRIOLOGIJE: Ugledna ruska pijanistkinja i muzička senzacija Marina Hudih održaće drugi koncert u Beogradu
Foto: promo

NASTAVAK TRIVIUM TRIOLOGIJE: Ugledna ruska pijanistkinja i muzička senzacija Marina Hudih održaće drugi koncert u Beogradu

Kultura -

Trivium trilogia je serija koncerata, sa elementima hepeninga i performansa, koji se odvijaju na tri različite lokacije. Posle uspešnog nastupa u svečanoj Sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, drugi deo priče se nastavlja u renomiranom prostoru Sinagoge.

Projekat Marine Hudih, autorke, producentkinje i pijanistkinje koja je završila prestižni konzervatorijum Rahmanjinov u Parizu, predstavlja sintezu zvuka klavira, čela, harmonije, glasova i svetlosnih efekata.

Marina Hudrih
foto: promo

Musica Ricerata je interdisciplinarni i interaktivan projekat, poseban muzički doživljaj na raskrsnici „koncerta, performansa i meditacije“ u kojem se prepliće i spaja muzika Arva Perta, Džona Adamsa i Djerdja Ligetija. Formira se svojevrsna muzička slagalicu kojom se zapravo istražuje tema traženja i pronalaženja sreće, što konačno kulminira osećajem dubokog mira. Sala će biti ispunjena vibracijama klavira, ali i violončela i glasova, stvarajući tako posebnu, intimnu zvučnu sklupturu u uzvišenom prostoru novosadske Sinagoge.

Marina Hudih je ugledna ruska pijanistkinja, koja gaji poseban afinitet prema savremenoj muzici i pretežno izvodi dela savremenih autora. No, ipak s podjednakom ubedljivošću i veštinom svira i dela najvećih stvaralaca muzičke istorije, i sve to zahvaljujući svom izuzetnom talentu i virtuozitetu, ali i širokom i jakom obrazovanju koje je stekla u Rusiji i Evropi.

Marina Hudrih
foto: promo

Diplomirala je na Konzervatorijumu „Sergej Rahmanjinov“ u Parizu i pohađala više puta majstorske radionice kod Sofije Gulijak na Kraljevskom muzičkom koledžu u Londonu. Dodatno se usavršavala kod Mihaila Dubova, šefa Odeljenja za savremeno i istorijsko izvođenje (Moskovski ansambl savremene muzike). Dobitnica je brojnih nagrada na međunarodnim takmičenjima.

Marina Khudykh (Hudih) je svestrana umetnica – bavi se i scenografijom i osnivačica je jednog kulturnog centra u Beogradu, gde sarađuje s brojnim eminentnim domaćim i stranim umetnicima, i redovno organizuje koncerte, izložbe i različite performanse.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track