RAD SA MIROM JOKOVIĆ NIJE POSAO, TO JE MASTER-KLAS! Glumica o novoj roli i životnom periodu za koji kaže da joj donosi lepe uloge
Foto: Anđela Grozdanić

intervju za tv ekran

RAD SA MIROM JOKOVIĆ NIJE POSAO, TO JE MASTER-KLAS! Glumica o novoj roli i životnom periodu za koji kaže da joj donosi lepe uloge

Kultura -

Nešto više od 24 časa deli nas od početka emitovanja serije "Poziv", u kojoj jednu od uloga tumači i glumica Bojana Stefanović. Susret s ljubiteljima napetog trilera zakazan je za 18. novembar na RTS, a najbolja preporuka za ovo delo reditelja Marka Đilasa jeste upravo glumačka podela. Mirjana Joković, koja je odavno kvalitet svoje karijere potvrdila u Holivudu, nosi priču, a jedna od partnerki joj je i Bojana.

Bojana Stefanović
foto: Anđela Grozdanić

Kako vam se dopala ideja da budete deo trilera koji je najavljen kao izuzetno uzbudljiva serija?

- Vrlo rado sam prihvatila poziv da budem deo ekipe serije "Poziv". Odličan scenario Ive Mitrović i Marka Popovića, režija Marka Đilasa i takva privilegija da vam partner bude Mira Joković, to je zaista nešto što bi svaki glumac prihvatio.

Da li je ovaj žanr teren koji vam inače prija?

- Svaki žanr je zanimljiv i izazovan, sredstva se menjaju, ali suština igre je uvek ista - biti što bliže istini. Ono što je važno jeste da se isprati ideja scenarija i da se na pravi način unesu napetost, neizvesnost i sukob, a opet da se ne pretera, da sve bude moguće i uverljivo.

Bojana Stefanović
foto: Anđela Grozdanić

Kakva je bila saradnja s Mirom Joković?

- To nije posao, to je masterklas. Imate prekoputa sebe u kadru vrhunskog profesionalca, posvećenog radnika, promišljenu koleginicu, koja svakim delom svog unutrašnjeg glumačkog bića razvija scenu, a pritom je brižan i pažljiv kolega, koji odlično oseti vaše nedoumice i ume da povuče radnju u pravom smeru. Biti s Mirom u kadru je zaista jedno od moćnijih iskustava koje sam imala u karijeri.

Ako računamo da je "M(j)ešoviti brak" vaša prva TV serija, ove godine se navršilo 20 godina kako ste pred kamerama.

- Uvek sam zahvalna za sve uloge, mislim da svakoga nađu one koje mu u tom trenutku pripadaju, nemam odnos prema njima vezan za godine. Možda ponekad sam rad ima veze s nekim trenutkom u životu u kom se nalazite. Na primer, malo manje sam radila dok su deca bila mala, ali zaista nestrpljivo iščekujem sve nove dobre, inspirativne i uzbudljive filmske i televizijske uloge koje će doći.

Bojana Stefanović
foto: Anđela Grozdanić

Jeste li zadovoljni ulogama koje su vas do sada pronašle i smatrate li da su za glumicu tek četrdesete izazovne?

- S obzirom na intenzitet produkcije, svakako smo u dobrom periodu, imamo više mogućnosti nego kad sam bila u mlađim godinama. Tako da, radujem se svim novim ulogama u svim dolazećim decenijama.

(Kurir.rs / TV Ekran / Jasmina Antonijević Milošević)

Bonus video:

00:39

Bojana Stefanović učestvuje u kvizu, a ovako je izgledala njena računska operacija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track