MUZIKA NAM JE BILA BEG OD STVARNOSTI! Članica žirija šou-programa "Rame uz rame s Draganom" o devedesetim i uspehu grupe Bit strit
Foto: Zorana Jevtić

intervju za tv ekran

MUZIKA NAM JE BILA BEG OD STVARNOSTI! Članica žirija šou-programa "Rame uz rame s Draganom" o devedesetim i uspehu grupe Bit strit

Kultura -

Talent šou-program "Rame uz rame sa Draganom", koji se od 21. oktobra emituje na Kurir televiziji, iz vikenda u vikend donosi nove obrte gledaocima. Naime, cilj da se u finalu od 14 plesača izabere najbolji, koji će biti specijalni gost na koncertima Dragane Mirković, zdušno podržavaju članice žirija Jovanka Keser i Dušanka Dekić Beba. Kao nekadašnje članice grupe Bit strit, njih dve su upravo uz Draganu i počele svoju karijeru. Zato je šou bio i šansa da se ponovo profesionalno sretnu sa Draganom posle 30 godina, o čemu za TV Ekran govori Jovanka.

Jovanka Keser Lola
foto: Zorana Jevtić

Kako ste reagovali na ideju da učestvujete u ovom šou-programu?

- Oduševljeno, s obzirom na to da sličan nikad nije rađen kod nas. U fokus stavlja igrače, koji su uvek bili u drugom planu, iako su neizostavni na svim koncertima, u spotovima i u TV šou-programima. S druge strane, "Rame uz rame sa Draganom" je autentična ideja koja podseća na svetska TV takmičenja, a opet je prilagođena našem podneblju s muzikom i jednom od najvećih zvezda naše estrade.

Kakve reakcije gledalaca čujete?

- Sjajne su. Svi koji gledaju oduševljeni su što postoji TV šou koji ističe prave vrednosti, predstavlja mlade i njihove talente, pozitivnu energiju i međusobnu podršku. Jedina zamerka svih je što su igračke numere kratke.

Jovanka Keser Lola
foto: Zorana Jevtić

Sigurno nije bilo lako da odaberete 14 kandidata za takmičenje?

- Produkcija ih je birala, a Beba i ja smo kao mentori i koreografi svakodnevno upućene na njih, zadovoljne izborom i njihovom različitošću. Veliki je izazov bio da ih sve sastavimo, a s obzirom na stilove koje igraju: folklor, latino, mažoret, hip-hop, brejkdens, moderan balet, šafl i da funkcionišu u timu. I njima je to bilo zanimljivo. Trudimo se da uživamo u procesu i pokušavamo da ih za to motivišemo. Na kraju je jedino važno koliko ste stvarno uživali i već sada znam da će i nama, a i njima biti žao kad se šou završi.

Šta biste savetovali pobedniku?

- Činjenica da su izabrani i da učestvuju u ovakvom šou-programu znači da su svi pobednici. Oni su ti koji u ovom trenutku predstavljaju modernu igru u Srbiji. Svako je dobio svojih pet minuta slave, većina njih ima svoje plesne škole, pa ako su pametni, iskoristiće ovo da napreduju. Pobedniku želim da nastavi da živi svoj san kroz ples.

Rame uz rame sa Draganom, Dragana Mirković
foto: Petar Aleksic, Kurir Televizija

Pamtite li Draganu i po podršci koju vam je dala kad ste vi počinjali i vraćate li to danas plesačima kojima dajete šansu?

- Naravno. Uz Draganu je grupa Bit strit doživela veću i bržu popularnost. Pratili smo je na svim koncertima, gde nas je zavolela njena velika publika. Nadam se da će i ovaj šou tako uticati na naše takmičare, da će nekima od njih otvoriti razna vrata, jer sve što smo mogle za ovih nekoliko meseci da podelimo s njima i posavetujemo ih, to smo i uradile. Ostalo je na njima.

Koliko se danas televizija razlikuje od perioda kad ste bili na vrhuncu slave s grupom Bit strit?

- Beba i ja godinama radimo za televizije, muzičke izvođače u spotovima i na koncertima i prisutne smo sa one strane kamere. Drago mi je što smo dobile priliku da se čujemo, vidimo i prezentujemo modernu igru i pred njima i nadam se da će talent šou sa igračima doživeti procvat nakon ovoga. Danas se sve preselilo na društvene mreže i platforme, manje se gleda televizija. Na nju se lakše dospeva, ali s toliko kanala i informacija teško je da vas primete. Grupa Bit strit je morala prodajom određenog tiraža da zasluži pojavljivanje u nekoj emisiji, a bilo ih je samo nekoliko koje su mogle da podrže takav sadržaj. Ipak, kad se pojavite, cela zemlja zna za vas.

Jovanka Keser Lola
foto: Zorana Jevtić

Kako danas gledate na svoj uspeh?

- Kao da se sve desilo u nekom prošlom životu, ali me uvek kad se setim tog vremena obuzmu lepe emocije. Bez obzira na loše vreme u zemlji, muzika je doživela svoj procvat. Bila je naš beg od stvarnosti i sigurno mesto gde smo stvorili najlepše uspomene. Ideja grupe Bit strit je nastavila da živi kroz Beogradski igrački centar, koji smo osnovale pre 20 godina, uz svu decu i mlade koji su nam se pridružili i učinili to mogućim.

(Kurir.rs / TV Ekran / Jasmina Antonijević Milošević)

Bonus video:

02:04

RAME UZ RAME SA DRAGANOM: Prvi kontakt Dejana Milićevića sa kandidatima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track