OTKRIVENO KO JE DAO MISTERIOZNU ČITULJU LAUŠEVIĆU! Veže ih važna stvar, a život ih je razdvojio: "Žarko. Eh, bre... bre..."
Foto: Printscreen/Politika, Printscreen/Youtube

otkrivamo

OTKRIVENO KO JE DAO MISTERIOZNU ČITULJU LAUŠEVIĆU! Veže ih važna stvar, a život ih je razdvojio: "Žarko. Eh, bre... bre..."

Kultura -

Tuga zbog smrti Žarka Lauševića traje od 15. novembra kada je objavljena tužna vest o njegovom odlasku.

Od Žarka se danima opraštaju mnogi poznati i nepoznati jer je trag koji je ostavio u domaćoj kinematografiji ogroman, a o njegovim ulogama na filmu i pozorištu se priča i dalje.

čitulja, Žarko Laušević
foto: Printscreen/Politika

Međutim, jedna misteriozna čitulja je privukla pažnju na mrežama.

- Otišao je moj dragi, dragi, dobri Žarko. Eh, bre... bre... - a u potpisu stoji Džu.

Ko je dao čitulju?

Svi su se danima pitali šta se krije iza poruke i ko je autor ove misteriozne čitulje. Iza svega se krije prijateljstvo koje je trajalo godinama.

Žarko Laušević
foto: Damir Dervišagić

Misterioznu čitulju Žarku Lauševiću dala je njegova koleginica i prijateljica glumica Dubravka Živković. Njihovo prijateljstvo počelo je na FDU, gde su zajedno bili u klasi Minje Dedića, koju su tada kolokvijalno zvali "klasa visokog rizika".

Ona je u to vreme dobila nadimak Dubi Džu, a s godinama je ostalo samo DŽu, kako se i potpsiala u čitulji.

Podsećamo, slika čuvene klase koju je Laušević objavio u sovjoj knjizi, danima se širila društvenim mrežama, a nju su činila neverovatna imena.

U prvom redu su Gordana Šuvak, Olivera Ježina, Zoran Cvijanović, Žarko Laušević i Suzana Petričević.

U drugom redu su Vladimir Ilić, Dubravka Živković, Sonja Savić, profesor Dedić i asistent dr Vladimir Jevtović, a iznad njih stoje Svetislav Goncić, Branimir Brstina i Andreja Maričić.

Bila je to 82. klasa profesora Minje Dedića, koju su navodno zvali „klasa visokog rizika“.

Ko je Dubravka Živković?

Dubravka je srpska glumica koja je domaćoj publici poznata po ulogama u ostvarenjima "Živeti kao sav normalan svet" (1982), "Usijane glave" (1978) i "Tv teatar" (1956).

Dubravka Živković, Sonja Savić
foto: Printscreen/YouTube

Godinama unazad živi i radi na Malti, a i danas nastupa u Pozorištu na Terazijama i na drugim beogradskim scenama, kao i na pozorišnim scenama u unutrašnjosti. Udata je za Gorana Miškovića od 1996. godine. Imaju jedno dete.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:44

Žarko Laušević posle premijere filma

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track