OVO JE UDOVICA DANILA LAZOVIĆA: Njihova ljubavna priča je imala FILMSKI POČETAK, a zajedno su u braku dobili četvoro dece (FOTO)
Foto: Printscreen/Youtube

retko se pojavljuje u javnosti

OVO JE UDOVICA DANILA LAZOVIĆA: Njihova ljubavna priča je imala FILMSKI POČETAK, a zajedno su u braku dobili četvoro dece (FOTO)

Kultura -

Glumac Danilo Lazović preminuo je u 55. godini, a iza sebe je ostavio suprugu i četvoro dece.

Danila Lazovića domaća publika pamti kao jednog od najtalentovanijih i omiljenijih srpskih glumaca, a o njegovim maestralnim ulogama u brojnim popularnim ostvarenjima i danas se priča.

Glumac je rođen u Brodarevu 25. novembra 1951. godine, a preminuo je 2006. u 55. godini.

Diplomirao je na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu 1974. i iste godine dobio ulogu u kultnoj seriji „Otpisani“.

Danilo Lazović bio je član Narodnog pozorišta, ali je igrao i u drugim pozorištima, poput Ateljea 212 i Zvezdare teatra.

Pored veoma uspešne karijere u svetu glume, bio je posvećen i porodici. Dok se on često pojavljivao na događajima, svoju privatnost čuvao je daleko od očiju javnosti, pa se njegova supruga Branka, koju je voleo ceo život, gotovo nikada nije pojavljivala na javnim događajima.

Danilo Lazović
foto: Printscreen YT

Branka je imala posebnu ulogu u njegovom životu, a njihova ljubavna priča imala je filmski početak. Upoznali su se tokom posete planini Zlatar, gde je Lazović učestvovao na radničkim igrama u organizaciji FAP-a. Tada su na planinu Zlatar sa Cetinja došli i članovi kulturno-umetničkog društva iz ovog kraja. Kada je iz autobusa izlazila lepa Cetinjanka Branka Milošević, Danilo je šaleći se sa svojim drugarima prokomentarisao: „E, nju ću da oženim!“, piše „Blic“.

Iako je to prvo bila šala, početkom osamdesetih ostario je to što je tog dana izgovorio.

Branka i Danilo imali su decenijama skladan brak u kojem su dobili četvoro dece – Milenu, Jelenu, Vuka i Miloša. Veliku pažnju na sebe skrenuo je njegov Vuk koji je počeo da se bavi sportom, gde je izgradio uspešnu karijeru. Vuk je rođen 1988. godine u Beogradu, a sportsku karijeru započeo je u rukometnom klubu Partizan.

Jednu od retkih fotografija Danilove supruge objavila je Lazovićeva koleginica Milica Milša.

„Priboj, Dani Danila Lazovića, na slici sam sa Danilovom suprugom Brankom, ženom nestvarne lepote i snage, koja je rodila četvoro predivne dece i bila Danilova najveća ljubav i podrška“, napisala je Milica Milša u opisu fotografije.

(Kurir.rs/Blic/Nova/T.B.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track