IZ SPORTA PRAVO U "LOST COUNTRY": Jovan, Ana, Miodrag i Lazar su nove nade srpskog filma i igraju u ostvarenju o kom svi pričaju
Foto: Filip Olćan, Jelena Radovanović

konačno u bioskopima

IZ SPORTA PRAVO U "LOST COUNTRY": Jovan, Ana, Miodrag i Lazar su nove nade srpskog filma i igraju u ostvarenju o kom svi pričaju

Kultura -

Nakon svetske premijere letos na Kanskom festivalu, u domaće bioskope konačno je stigao film "Lost Country" Vladimira Perišića. Iako je retkost da u domaćoj kinematografiji u glavnim ulogama gledamo naturščike, Perišić je junake svoje priče pronašao na sportskom terenu. Na velikom platnu zaigrali su Jovan Ginić, Ana Simeunović, Miodrag Jovanović i Lazar Kocić. Jovan i Miodrag su drugari s vaterpola, a Ana je trenirala odbojku.

Lost country, Jovan Ginić
foto: Nenad Kostić

- "Lost Country" je jedna prelepa stvar koja mi se desila. Vlada nas je našao na vaterpolo treningu. Iskreno, nisam znao mnogo o vremenu devedesetih - rekao je Ginić, dok je isti slučaj i sa Miodragom i Anom.

Lost country, Vladimir Perišić, Jovan Ginić
foto: Promo/Filip Olćan

- Vlada nam je kroz film objašnjavao šta se sve dešavalo tada, roditelji su mi takođe pričali. Bilo je više scena za koje se cela filmska ekipa potrudila da nam približi - rekao je mladi glumac Miodrag Jovanović.

Ana Simeunović napustila je sport i sada je posvećena samo školi.

- Reditelj me je pronašao na terenu. Trenirala sam nekoliko godina odbojku. Mladi ljudi danas nisu uključeni u aktivizam - objasnila je glumica, koja je u privatnom životu najbolja drugarica s Jovanovom rođenom sestrom.

Lost contry Kan, Lost Country
foto: Promo

Film "Lost Country" prikazuje Srbiju 1996. godine tokom studentskih demonstracija protiv Miloševićevog režima. Radnja prati priču mladog Stefana, koji prolazi kroz sopstvenu revoluciju, suočen sa činjenicom da je njegova majka portparolka i saučesnica korumpirane vlasti protiv koje ustaju njegovi prijatelji. Glavne uloge u filmu tumače i Jasna Đuričić, Dušan Valentić, Boris Isaković, Marija Škaričić i Pavle Čemerikić.

Kurir.rs/ TV Ekran

Bonus video:

00:34

Jovan Ginić o filmu Lost Country

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track