"NAUČILA SAM KAKO DA RADIM SA SOBOM" Glumica Ivana Vuković od "KLJUNA" do "12 REČI", a evo šta kaže o saradnji sa suprugom
Foto: Petar Aleksić

INTERVJU

"NAUČILA SAM KAKO DA RADIM SA SOBOM" Glumica Ivana Vuković od "KLJUNA" do "12 REČI", a evo šta kaže o saradnji sa suprugom

Kultura -

Glumicu Ivanu Vuković šira publika upoznala je u ulozi inspektorke Sonje u seriji "Kljun". Gledalis mo je na Superstar kanalu u nastavku sage "12 reči", snimljene u produkciji Telekoma Srbija, gde igra Saru Popović, čiji život se u novim epizodama menja za 180 stepeni. Između ostalog, ova dramska umetnica u razgovoru za TV Ekran otkriva zašto joj u kadru još nije bio direktan partner suprug i kolega Stefan Trifunović.

Ivana Vuković
foto: Promo

Kako je biti u koži ambiciozne tužiteljke?

- Kraj prve sezone "12 reči" Saru je stavio na test da li će prihvatiti da bude zamenik javnog tužioca ili ne. Time što je prihvatila tu ponudu započele su nove epizode. Moj lik čeka nova odgovornost jer Sara sluša i radi sve kako joj mama i tata govore, a ima i dečka, koga igra Viktor Savić. Ona ne odustaje od te ljubavi. Bilo mi je zanimljivo da se time igram. Težište u nastavku je na tužilaštvu, a ona prvi put prihvata ličnu odgovornost.

Rekli ste da je Sara najdalje od vas privatno. Kako ste se spremali za ovu ulogu?

- U prvoj sezoni sam se kod nje saplela jer sam pokušala da uradim nešto što nisam ni sama razumela. U nastavku je bilo drugačije. Imala sam stručnog konsultanta Danijelu i više vremena za pripremu. Takođe, glumci su učestvovali u nastajanju scenarija i priča se više toliko ne rasplinjava. Ponovo pratimo Viktora i Nikolu Pejakovića, a pojačanje je Vesna Trivalić.

Vesna Trivalić, serija 12 reči
foto: Public film

Kako je bilo raditi s Vesnom?

- Prvi put sarađujemo, što mi je bilo veliko otkriće. U pauzama na snimanju govorila sam joj da smo mi u Kragujevcu znali sve njene replike iz "Otvorenih vrata". Svašta smo podelile. Rad s njom je bio divan. Igrale smo veoma ozbiljne scene i nije bilo nimalo vremena za opuštenost, ali između svakog kadra vladala je divna atmosfera. Vesna je duhovita, što mi veoma prija.

Šta je recept za uspeh jedne serije?

- Mnogo faktora treba da se poklopi za uspeh serije. Rediteljka Jelena Stolica poseduje smirenost i s njom mnoge stvari mogu lako da se dogovore.

Ivana Vuković
foto: Promo

Hoćemo li vas gledati i u drugoj sezoni "Kljuna"?

- Nastavak je napisan, volela bih.

Koliko vam je ta uloga bila dobra škola?

- Sonja Kljun je bila prekretnica u mojoj karijeri. Posle te uloge ne gledam više na isti način svoj pristup serijama. Naučila sam kako da radim sa Ivanom kao glumicom. Bila mi je to velika škola.

Ivana Vuković
foto: Petar Aleksić

Šta vam je značila nagrada u Sarajevu?

- Tu nagradu od drugih odvaja to što je dodeljuju kolege. Za mene je glasalo više od 400 njih iz struke. Sonja Kljun je drastično glavna uloga. Nije mi bilo čudno što sam je dobila.

Rođeni ste u Kragujevcu, gluma vas je odvela na studije u Novi Sad, a živite u Beogradu. Gde je vaš dom?

- Imam porodicu, muža i sina. Gde mi je porodica, tu mi je i moj dom. Ne doživljavam grad kao neko mesto. Otišla sam iz Kragujevca za Novi Sad, gde mi je bilo predivno što sam studirala u klasi Jasne Đuričić. Došla sam zbog posla u Beograd. Trenutno je lagodnije da se živi u glavnom gradu.

Stefan Trifunović
foto: Ana Paunković

Da li vam je suprug Stefan Trifunović, koga znamo iz serije "Močvara", kao kolega i najveći kritičar?

- Mnogo više podrška. Imam neke svoje dobre kritičare. Mislim da sam najstroža sama prema sebi. Kad sve prođe, mogu sa sobom da se izborim.

Da li ćemo vas gledati negde kao direktne partnere?

- Nama način života u Beogradu sa sinom ne omogućava da radimo zajedno. Ali oboje ćemo uživati da u budućnosti sarađujemo.

Kako biste sebe opisali u 12 reči?

- Teško. Verovatno bi to bilo u digresijama. To bi bilo okej. (smeh)

Kurir.rs/ TV Ekran Ljubomir Radanov

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track