JEDINSTVENI DOŽIVLJAJ: Javna vođenja i ciklus predavanja u okviru pratećeg programa ciklusa izložbi UMETNOST I LIČNOST
Foto: Bojana Janjić

JEDINSTVENI DOŽIVLJAJ: Javna vođenja i ciklus predavanja u okviru pratećeg programa ciklusa izložbi UMETNOST I LIČNOST

Kultura -

Ciklus predavanja autora dr Rajke Bošković održaće se u okviru ciklusa izložbi Umetnost i ličnost– skulptorke iz kolekcije MSU(2) na drugoj izložbi ovog ciklusa pod nazivom Neprozirnost prozirnog – Gordana Kaljalović Odanović.

Prvo u nizu javnih vođenja i predavanja pod nazivom Izazov materijala biće održano u subotu, 9. decembra u 13 časova na izložbi NEPROZIRNOST PROZIRNOG – Gordana Kaljalović Odanović u Muzeju savremene umetnosti u Beogradu. Tom prilikom gost će biti Gordana Kaljalović Odanović.

Izložba umetnost i ličnost
foto: Bojana Janjić

U subotu 16. decembra u isto vreme gost dr Rajke Bošković na javnom vođenju i predavanju Skulptura – Objekat – Instalacija biće dr um Radoš Antonijević, dekan FLU, Beograd.

Predavanje Skulptorska i /ili prostorna instalacija predviđeno za subotu 23. decembra 2023. u 13. časova zatvara serijal javnih vođenja i predavanja kroz izložbu, a gost će biti Branka Kuzmanović, profesor na FPU, Beograd.

Ideja i naziv ciklusa “Umetnost i ličnost - skulptorke iz kolekcije MSUB” proistekli su iz sagledavanja značaja međudejstva ličnosti i umetnosti. Ličnost određuje delo. Naša ličnost je ono što sami biramo, gradimo, negujemo; a sve drugo su uslovljenosti, prirodne ili društvene. Ideja ciklusa je da se kroz prizmu ličnosti sagleda umetnički opus, ali istovremeno i da se sagleda uticaj umetnosti, i bavljenja umetnošću, na samu ličnost.

Izložba umetnost i ličnost
foto: Bojana Janjić

Druga izložba ovog ciklusa, “Neprozirnost prozirnog - Gordana Kaljalović Odanović” autora dr Rajke Bošković, predstaviće raznovrstan umetnički opus jedne od vajarki čiji je umetnost obeležila poslednje decenije 20. i prve decenije 21. veka kod nas. Na izložbi će biti prikazano 45 skulptura, skulptorskih i prostornih instalacija, videa i dela konceptualne umetnosti.

Izložba je otvorena do 5. februara 2023.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track