"TOP JE BIO VREO NIJE PRIČA O RATU, VEĆ O KRAJU SVETA": Delo Vladimira Kecmanovića prvi put u pozorištu, a evo gde je premijera
Foto: Ustupljene fotografije

Narodno pozorište

"TOP JE BIO VREO NIJE PRIČA O RATU, VEĆ O KRAJU SVETA": Delo Vladimira Kecmanovića prvi put u pozorištu, a evo gde je premijera

Kultura -

Prvenac i kultni roman Vladimira Kecmanovića "Top je bio vreo" oživeće i kao predstava u petak i subotu u Gračanici na Kosovu. Nakon filma Bobana Skerlića, publika će moći da ga vidi i na sceni Narodnog pozorišta iz Prištine u adaptaciji Ivane Dimić i režiji Nenada Todorovića.

predstava Top je bio vreo
foto: Ustupljene fotografije

- "Top je bio vreo" nije o ratu. Nije o odrastanju u ratu, niti o deci u ratu. Nije o opsadi Sarajeva. O žrtvama i zločincima. O merenju krivice na kantaru istorije. Ko je koliko kriv i ko je prvi počeo. Svako ide na svoju stranu. Kod svojih. Tamo je jedino toplo. "Top je bio vreo" je priča o virusu. Virusu kraja sveta, koji nije pred vratima, već je dobrano zaposeo dnevnu sobu. Ušao u spavaću. I drži nam sveću - rekao je o predstavi u saopštenju za medije reditelj Nenad Todorović.

predstava Top je bio vreo
foto: Ustupljene fotografije

U predstavi igraju Milovan Filipović, Predrag Vasić, Anika Grujić, Nebojša Đorđević, Aleksandra Cucić, Ivana Kovačević, Jelena Orlović, Tamara Tomanović, Branko Babović / Ivan Janković, Rade Maričić, Aleksandar Ranković, Igor Filipović, Nikola Ranđelović, Nikola Stanković, Nemanja Janičić, Jasmina Stoiljković, Milica Burazer i Radmila Knežević.

Scenografiju je uradio Samuel Mgolombane, kostimograf je Jelisaveta Tatić Čuturilo, za dizajn svetla je bio zadužen Nikola Zavišić, za scenski govor Ljiljana Mrkić Popović, a scenski pokret Anka Gaćeša Kostić.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track