JELENA PAUNOVIĆ SAHRANJENA UZ PESMU "BELA ĆAO" Tužne scene na Novom groblju, potresne reči na vencu koji je donela ćerka (VIDEO)
Foto: Petar Aleksić, Marina Lopičić

POSLEDNJE ZBOGOM

JELENA PAUNOVIĆ SAHRANJENA UZ PESMU "BELA ĆAO" Tužne scene na Novom groblju, potresne reči na vencu koji je donela ćerka (VIDEO)

Kultura -

Glumica Jelena Čvorović Paunović sahranjena je danas u Beogradu, a na Novom groblju su je na večni počinak ispratili članovi porodice, prijatelji i kolege.

Posmrtni govor održala su dugogodišnja bliske prijateljice glumice:

"Jelenu nije bilo moguće voleti malo ili na parče ili povremeno... Sve njene divne i ozbiljne, lepršave i duboke uloge, nisu ni blizu da opišu njenu dušu... Čarobni rode moj, neka su ti široke i bezbedne staze nebeske. Volim te", deo je govora jedne od prijateljica čuvene glumice.

Jelena Čvorović Paunović sahranjena je uz pesmu "Bela ćao".

1 / 21 Foto: Petar Aleksić

Povorka od stotinak ljudi uputila se ka večnoj kući čuvene glumice oko 14.30 sati.

00:14

Povorka na sahrani glumice Jelene Čvorović Paunović

Jug Radivojević, upravnik Beogradskog dramskog pozorišta, čiji je član bila Jelena Čvorović Paunović, među onima je koji su došli da izjave saučešće ćerki preminule glumice, a tu su i spisateljica Mirjana Bobić Mojsilović, glumice Tanja Bošković, Isidora Simijonović...

00:23

Sahrana Jelene Čvorović Paunović

Glumci Ivan Zarić, Ivan Tomić i Nenad Gvozdenović došli su da upute poslednje zbogom koleginici.

1 / 22 Foto: Petar Aleksić

Na vencu od belog cveća koji je donela ćerka preminule glumice piše "Volim te, mama".

sahrana, Jelena Čvorović Paunović
foto: Petar Aleksić

Par desetina najbližih članova porodice i prijatelji okupljaju se u tišini, a među njima je i glumica Nada Blam sa ćerkom.

1 / 5 Foto: Petar Aleksić

Među prvima je na Novo groblje došao glumac Milan Caci Mihailović kako bi se poslednji put oprostio od koleginice, a tu je i neutešna ćerka jedinica preminule glumice, kojoj prisutni izjavljuju saučešće.

1 / 7 Foto: Petar Aleksić

Podsećamo, dramska umetnica preminula je u 75. godini života. U svojoj bogatoj karijeri ostvarila je 23 uloge na televiziji, a udahnula je život i likovima koje je Siniša Pavić maestralno napisao u serijama "Porodično blago", "Srećni ljudi" i "Bela lađa".

Bila je prepoznatljiva po svom hrapavom glasu, a upamćena je pre svega kao Nina iz "Otpisanih", Zorka iz "Porodičnog blaga", Žaklina iz "Srećnih ljudi" i Tankosava Tasić iz "Bele lađe".

Jelena Čvorović Paunović
foto: Printscreen

Role u popularnim serijama donele su joj veliku popularnost među publikom, ali i nesvakidašnju reakciju prolaznika.

- Retko ko od gledalaca zna kako se ja zovem, ali, na moju sreću, znaju uloge koje sam igrala. Često sam glumila neke "marginalce", pa su mi prijatelji mojih roditelja govorili "a što nisi igrala neku gospođu" - ispričala je jednom prilikom Jelena.

Glumu je diplomirala na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu 1972. godine u klasi profesora Milenka Maričića, a iza sebe ima brojne uloge u pozorištu.

Jelena Čvorović Paunović
foto: Printscreen/Youtube

Pozorišna publika je zna kao stalnu članicu Beogradskog dramskog pozorišta, kome se priključila 1985. godine. Igrala je u predstavama: "Noć mladenaca", "Inspektorove spletke", "Komedija zabuna", "Harold i Mod" i mnogim drugim, a autorka je monodrame "Afera koferče".

Iz braka sa suprugom Milanom ima ćerku Minu.

(Kurir.rs/A.S.)

Bonus video:

01:12

Jagoš Marković sahranjen uz zvuke pesme Šta će biti ko to zna

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track