DŽEZ FESTIVAL U VALJEVU: Zvezde muzičari rođeni u ovom gradu, ceo program pun SIMBOLIKE i ulaz slobodan
Foto: Vladimir Šporčić

od 21.do 23. decembra

DŽEZ FESTIVAL U VALJEVU: Zvezde muzičari rođeni u ovom gradu, ceo program pun SIMBOLIKE i ulaz slobodan

Kultura -

39.Valjevski Džez festival biće održan od 21.do 23. decembra u Art holu Centra za kulturu. U trodnevnom programu nastupiće svi najuspešniji valjevski muzičari i predstaviti ono što je jedan od najdugovečnijih džez festivala ovih prostora iznedrio za 39 godina postojanja.

Starija, srednja i najmlađa generacija muzičara rođenih u Valjevu izvešće pred sugrađanima i gostima raznolik program, koji će pokazati u kojoj meri džez muzika živi u Valjevu, ali i koliki je uticaj festivala na stasavanje muzičara i njihov životni i profesionalni put.

Jovan Maljoković
foto: Ana Paunković

Pored ostalih, koncerte će održati i jedan od osnivača Valjevski Džez festival i dugogodišnji umetnički direktor Jovan Maljoković, već afirmisana džez pevačica Irena Blagojević, širom sveta nagrađivani Uroš Spasojević… Nastupe će imati i učenici Muzičke škole "Živorad Grbić", kao i gotovo svi poznati muzičari rođeni u gradu koji je dao ozbiljan doprinos srpskoj, ali i regionalnoj i svetskoj kulturnoj sceni.

Valjevski džez festival
foto: Promo

Ovogodišnji festival je lokalnog karaktera usled renoviranja velike sale Centra za kulturu, ali nosi veliku simboliku. Ulaz je sva tri dana besplatan.

Organizatori su najavili i sledeći, grandiozni, jubilarni 40. Valjevski Džez festival na koji će, kako kažu, doći dve velike svetske zvezde.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track