"HEROJI HALIJARDA" OSVOJILI I HOLIVUD: Na premijeri u LOS ANĐELESU bio i Trampov čovek, ali i naši glumci (FOTO)
Foto: Scott Eisen / Getty images / Profimedia, Contrast Studios

lepo

"HEROJI HALIJARDA" OSVOJILI I HOLIVUD: Na premijeri u LOS ANĐELESU bio i Trampov čovek, ali i naši glumci (FOTO)

Kultura -

Publika, odabrani krug holivudskih producenata i distributera prisustvovali su juče projekciji filma "Heroji Halijarda" u Los Anđelesu.

Heroji Halijarda
foto: Contrast studio

Premijera novog filma Radoša Bajića organizovana je u čuvenom Lumijer mjuzik holu na Bevrli Hilsu. Ekipa je pozdravljena ovacijama publike.

Publici se obratio i Ričard Genel, bivši izaslanik Donalda Trampa za Balkan.

Na projekciji su bili Nikola Kent, Stiven Mur, bio i naš glumac Aleksandar Filimonović.

1 / 8 Foto: Contrast studio

Projekcijom "Heroja Halijarda" je nedavno svečano otvoren 10. Srpski filmski festival u Čikagu, gde je osvojio i prvu nagradu za najbolji film.

Ovo je ratna drama inspirisana najvećom pojedinačnom akcijom spasavanja oko 508 američkih i drugih savezničkih pilota iza neprijateljskih linija u istoriji svetskog vazduhoplovstva, a koja se odigrala na improvizovanom aerodromu u selu Pranjani u podnožju Suvobora, uz logističku podršku Jugoslovenske kraljevske vojske u otadžbini, pod komandom Draže Mihailovića 1944. godine, poznatom po kodnom imenu "Operacija Halijard".

Heroji Halijarda
foto: Contrast Studios

Pored te, na istorijskim činjenicama zasnovanim linijama priče, ključni akteri su članovi porodice Jović. Dva brata iz te porodice nalaze se u sukobljenim vojskama, Mirko je u četnicima, a Sreten u partizanima.

Njihov otac pokušava da zaštiti najmlađeg sina da se ne priključi nijednoj vojsci. Priča o Halijardu zapravo je apoteoza herojstvu, prijateljstvu, dobročinstvu, plemenitosti i patriotizmu.

Kurir.rs

Bonus video:

02:17

Završena premijera Heroji Halijarda

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track