DOBRIČIN PRSTEN ZA ANITU MANČIĆ: U trci za nagradu za životno delo bili i Bogdan Diklić i Rade Šerbedžija i još 9 umetnika
Foto: Marina Lopičić

Zasluženo

DOBRIČIN PRSTEN ZA ANITU MANČIĆ: U trci za nagradu za životno delo bili i Bogdan Diklić i Rade Šerbedžija i još 9 umetnika

Kultura -

Glumačka nagrada Udruženja dramskih umetnika Srbije (UDUS) za životno delo Dobričin prsten biće dodeljena za 2023. godinu Aniti Mančić, koja je time postala 36. laureat tog najvišeg strukovnog priznanja u Srbiji, saopštili su iz UDUS.

Bogdan Diklić, Palić
foto: Damir Vujković

U konkurenciji je bilo 11 istaknutih glumica i glumaca - osim dobitnice, bili su nominovani i: Bogdan Diklić, Gordana Đurđević Dimić, Radmila Živković, Slobodan Ljubičić, Miroljub Nedović, Tihomir Stanić, Saša Torlaković, Svetozar Cvetković, Vesna Čipčić i Rade Šerbedžija.

Rade Šerbedžija
foto: Printscreen/Youtube/RTS TV lica

Sedmočlani žiri odlučio je o dobitnici 22. decembra - tajnim glasanjem i većinom glasova, a radio je u sastavu: Predrag Miki Manojlović (predsednik), Jelisaveta Seka Sablić, Boris Isaković, Nada Šargin, Egon Savin, Ksenija Radulović i Ivan Medenica.

Anita Mančić članica je Jugoslovenskog dramskog pozorišta u Beogradu. Rođena je 30. septembra 1969. godine u Zemunu. Od 1992. do 2015. godine bila je stalni član ansambla Ateljea 212, a nakon toga je prešla u JDP. Na scenama ova dva teatra, kao i Narodnog pozorišta, Beogradskog dramskog pozorišta (BDP), Zvezdara teatra, Pozorišta „Boško Buha“ i drugih, odigrala je na stotine predstava.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track