"JANOŠ TOT" ZA OLIVERU BACIĆ DRAGIČEVIĆ: Pozorište na Terazijama dodelilo GODIŠNJE I JUBILARNE NAGRADE, evo ko su dobitnici
Foto: Kurir

ZA 2023. GODINU

"JANOŠ TOT" ZA OLIVERU BACIĆ DRAGIČEVIĆ: Pozorište na Terazijama dodelilo GODIŠNJE I JUBILARNE NAGRADE, evo ko su dobitnici

Kultura -

Pozorište na Terazijama organizovalo je dodelu godišnjih nagrada za 2023. godinu. Priznanje "Janoš Tot" za 2023. godinu osvojila je glumica Olivera Bacić Dragičević za ulogu Kandele u mjuziklu "Žene na ivici nervnog sloma".

Narodno pozorište na Terazijama
foto: Kurir

- Svaki umetnik može da poželi da dobije ljubav i podršku kakvu sam dobila u ovoj kući - rekla je Olivera Bacić Dragičević nakon uručivanja nagrade.

Narodno pozorište na Terazijama
foto: Kurir

Dobitnici godišnjih nagrada su dramska umetnica Ivana Knežević, za ulogu Lusije u mjuziklu "Žene na ivici nervnog sloma", kao i reditelj Nebojša Bradić, za originalnu režiju i izvanredno vođenje glumačkog ansambla predstave "Žene na ivici nervnog sloma", koji je od glavne do epizodne uloge pokazao veliki potencijal.

1 / 7 Foto: Kurir

Njih 23 je dobilo jubilarnu nagradu i zahvalnicu za 2023. godinu, a među njima je i Jelena Arsić, solista baleta.

Glumac komičar Miloš Đorđević je dobitnik Zahvalnice za poseban doprinos u radu za 2023. godinu za ostvarenu glavnu ulogu Maksa Bijalistoka u obnovi komedije mjuzikla "Producenti" Mela Bruksa, u režiji Juga Radivojevića. Đorđević je nagradu dobio kao zamena za kolegu Nebojšu Dugalića, koji je godinama tumačio glavnu rolu u "Producentima", a takođe ga je zamenio i u mjuziklu "Zona Zamfirova" Stevana Sremca, reditelja Kokana Mladenovića.

Miloš Đorđević
foto: Ana Paunković

- Moja matična kuća jeste Narodno pozorište, ali sada izgleda da je moja druga kuća definitivno Pozorište na Terazijama - rekao je Miloš Đorđević, koji u ovom muzičkom teatru igra i u mjuziklu "Brodvejske vragolije" u režiji Nebojše Bradića.

Osim nagrađenih, Pozorište na Terazijama uručilo je i zahvalnice za poseban doprinos u radu za 2023. godinu zaposlenima, među kojima su dramski umetnik miloš Đorđević, ali i pevači solisti, dirigenti, kostimografi, orkestarski muzičari, garderoberi, rekviziteri, baletski igrači i drugi.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:43

Pozorište „Dadov” u novom ruhu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track