NEVENI DAKOVIĆ PRIPALA NAGRADA NEBOJŠA PETROVIĆ: Profesorka na FDU pripalo priznanje za promociju filma i kritičko promišljanje
Foto: Marija Momić

uspeh

NEVENI DAKOVIĆ PRIPALA NAGRADA NEBOJŠA PETROVIĆ: Profesorka na FDU pripalo priznanje za promociju filma i kritičko promišljanje

Kultura -

Dobitnica nagrade “Nebojša Popović” za 2023. godinu je prof. dr Nevena Daković, redovna profesorka Teoriјe filma na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

Ovo priznanje dodeljuje se za doprinos promociji i kritičkom promišljaju filmske umetnosti i kulture. Dr. Nevena Daković je srpsku filmsku kulturu zadužila neumornim višedecenijskim akademskim radom na poljima filmologije i teorije medija, kao i problemskim i tematskim predstavljanjem domaće kinematografije na brojnim međunarodnim konferencijama, simpozijumima i u publikacijama.

Nagradu čine novčani iznos i umetnički predmet/plaketa prema autorskom konceptu Ajle Selenić, koje obezbeđuju Filmski centar Srbije i Kulturni centar Beograda, kao i pravo i privilegija dobitnika nagrade na selekciju filmskog programa prilikom dodele nagrade za narednu godinu.

Nevena Daković
foto: Marija Momić

Nagrada „Nebojša Popović“ će ovogodišnjoj dobitnici biti uručena u četvrtak, 11. januara 2024. godine, u 20 sati, u Dvorani Kulturnog centra Beograda, u okviru filmskog maratona koji je koncipirao Radoslav Zelenović, dobitnik nagrade za 2022. godinu.

Dosadašnji dobitnici nagrade "Nebojša Popović" su: Svetlana i Zoran Popović (2016), prof. Vladimir Vlada Petrić (2017), Milan Vlajčić (2018), Miroljub Stojanović (2019), Srđan Vučinić (2020), Pavle Levi (2021) i Radoslav Zelenović (2022).

(Kurir.rs)

Bonus video:

03:55

Ognjen Jankovic o FDU i Goranu Markovicu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track