SERIJE KOJE SU OBELEŽILE 2023. GODINU! Gledalo se preko 20 premijernih naslova, bilo je SMEHA, SUZA, fantazije, trilera i DRAME
Foto: Aleksandar Kujučev

tv ekran

SERIJE KOJE SU OBELEŽILE 2023. GODINU! Gledalo se preko 20 premijernih naslova, bilo je SMEHA, SUZA, fantazije, trilera i DRAME

Kultura -

Godina na izmaku ispisala je svoje stranice raznim događajima koje ćemo pamtiti, a među njima je sigurno i bar jedno zajedničko gledanje domaćih serija s porodicom i prijateljima.

Svaka od novih serija rođenih upravo 2023. godine sada otvara novo poglavlje života svih tih junaka koji su se u njima pojavljivali jer će ih ubuduće od zaborava čuvati reprize, ali i sećanja poput ove naše retrospektive.

Anđela Jovanović, serija Pad
foto: Dunja Dopsaj/FIREFLY PROMO

Naš mali presek svega što je prvi put emitovano u 2023. godini ne znači da izdvajamo najbolje serije, već serije koje su nekim detaljem na sebe skrenule posebnu pažnju.

Superstar kanal otvorio je svoju sezonu 9. januara mini-serijom "Zadarska kristalna noć", koja je svojevrsni nastavak potresnog filma "Dara iz Jasenovca" s Mirjanom Karanović i Markom Gverom u glavnim ulogama, a sedam dana kasnije na isti kanal stigla je druga sezona komedije "Složna braća - Next đeneration" sa 12 novih epizoda. Centralna priča je stalna i uporna trka za interesom i takozvanom lakom lovom, od koje niko od glavnih junaka ne odustaje, a tumače ih Nataša Ninković, Andrija Kuzmanović, Marko Gvero, Radoslav Rale Milenković, Ljubiša Savanović, Milan Kovačević...

Serija Složna braća
foto: Goran Nikolić/ETM

Inspirisana autobiografskim bestselerom "Godina prođe, dan nikad" Žarka Lauševića, serija "Pad" stigla je 21. januara i pratila je život glumca Ivana Maslaća od trenutka sukoba s tragičnim posledicama. Glavne uloge nosili su Milan Marić, Boris Isaković, Mima Karadžić, Milica Janevski, Anđela Jovanović, Ljubomir Bandović, Dubravka Drakić...

serija Vera
foto: Promo

Javni servis je svoj premijerni serijski program počeo 21. januara i trilerom "Vera", koji je glumici Jovani Stojiljković u glavnoj roli ponudio poseban izazov. Pet dana kasnije, po uzoru na američki sitkom "Svi vole Rejmonda" počelo je emitovanje naše komedije "Lako je Raletu" sa Andrijom Miloševićem u glavnoj ulozi. RTS serija "Poziv" privukla je ove godine pažnju zbog povratka Mirjane Joković, a gledale su se i druga sezona serije "U klinču" i treći nastavak "Kamiondžija d. o. o.".

serija Poziv, Mirjana Joković
foto: Aleksandar Letić

Februar je na Superstar kanalu 18. februara doneo šestu sezonu serije "Ubice mog oca", gde je Vuk Kostić i dalje u glavnoj ulozi nastavio avanture policajca Aleksandra Jakovljevića. Samo dva dana kasnije na isti kanal stigla je i druga sezona "Beležnice profesora Miškovića", koja je u žanru fantazije privukla još veću pažnju publike. Mart je doneo i treću sezonu psihološke drame "Dug moru", a od 1. aprila emitovala se druga sezona "Kalkanskih krugova".

serija Nemirni, Nikolina Friganović
foto: promo

Serija "Nemirni" od 6. maja na kanalu Superstar ponudila je mozaik likova i dešavanja koji se vremenom spajaju i sudaraju, glavnu inspektorku Mirnu Paligorić oživela je Nikolina Friganović, a uzbudljiva jesen na ovom programu počela je serijom "Oluja". Usledili su policijski triler "Tunel", pa "Poseta", koju su činile neobične sudbine četvoro potpuno različitih ljudi. Nova sezona serije Jelene Stolice "12 reči" težište je sa advokature iz prvog dela prenela na lične živote glavnih likova.

Zoran Cvijanović, serija Deca zla
foto: Firefly Productions

Jesen je obeležila i sjajna vest iz produkcije "Firefly", čija je serija "Deca zla" doživela premijeru na platformi HBO. Nastala po motivima istoimenog romana sudije Miodraga Majića, govori o ritualnim ubistvima, a u režiji Vladimira Tagića i Ivana Stefanovića igrali su Nikola Kojo, Anica Dobra, Ljubomir Bandović, Radovan Raša Vujović, Jovana Stojiljković, Milica Mihajlović i drugi.

serija Pevačica
foto: Promo/Vladimir Avramović

Kraj godine na Superstar kanalu obeležile su nova sezona "Pevačice" i serija "Toma", koja je posle velikog uspeha istoimenog filma čekana s nestrpljenjem. Svoj doprinos godini s kojom se pozdravljamo dale su i druga sezona "Popadije" i četvrta sezona "Urgentnog centra" na TV Prva, a najviše sati snimljenog materija otišle su kao i ranijih godina na telenovele "Igra sudbine" na TV Prva i "Zakopane tajne" na Pinku.

Bonus video:

02:07

JEDINSTVENA GLUMICA IZ SERIJE KLAN, MILENA BOŽIĆ OTKRILA JE ZA GLEDAOCE KURIR TV: Premijera će biti u pozorištu u Gračanici

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track