LAUŠEVIĆ JE ZNAO DA POMOGNE POGLEDOM: Glumac otkriva šta nam sve do kraja emitovanja donosi TOMA, ali filmu VOLJA SINOVLJEVA
Foto: Filip Šobot

TV ekran

LAUŠEVIĆ JE ZNAO DA POMOGNE POGLEDOM: Glumac otkriva šta nam sve do kraja emitovanja donosi TOMA, ali filmu VOLJA SINOVLJEVA

Kultura -

Dok ga u seriji "Toma" na Superstar kanalu gledamo kao doktora Aleksu Hadžipopovića, glumac Petar Benčina za TV Ekran evocira uspomene sa snimanja priče o legendarnom pevaču koja je kao film prošle godine stekla velike simpatije publike. Takođe, govori o novom ostvarenju "Volja sinovljeva", čije je snimanje počelo pre šest godina i još traje.

U prvim epizodama "Tome" vaš doktor izgovara samo nekoliko replika i sporedni je junak. Šta nas od njega čeka u nastavku?

- Znali smo u startu šta radimo na snimanju. Serija ima svoju strukturu u odnosu na film, u njoj je priča linearna i pratimo život Tome Zdravkovića hronološki. Što se tiče doktorovog odnosa sa suprugom Ljiljanom, sada je mnogo kompleksniji.

Petar Benčina, film Toma
foto: Aleksandar Kujučev

Možete li to da nam približite?

- Ulazimo i u njihov dom, a publika će saznati kako su se upoznali i zavoleli.

Uloga Alekse Hadžipopovića pisana je baš za vas. Kako je izgledala potraga za vašom partnerkom?

- Bilo je dosta koleginica na kastingu za tu ulogu. Reditelj je presudio da ulogu dobije Paulina Manov zbog hemije između nas dvoje.

serija Toma, Telekom Srbija
foto: Aleksandar Kujučev

Koji vam je glumački zadatak kod ove uloge bio najteži?

- Bilo je zahtevno da je odigram s pravom merom. Kroz nju je trebalo prikazati čoveka kroz razne vremenske periode, što je, zapravo, bio najveći izazov.

Da li ćete se u seriji sresti sa suprugom Tamarom Dragičević, koja igra Silvanu?

- Silvana je poginula desetak godina pre susreta doktora i Tome. Njihove priče su dve posebne velike celine ove serije.

Tamara Dragičević
foto: Tamara Trajković

Hoćemo li vas gledati u nekom novom filmu kao direktne partnere?

- Još nije stigla prava ponuda. Dobili smo ih nekoliko, ali ne dovoljno izazovnih da oboje imamo mogućnost da napravimo značajne uloge.

Trenutno snimate nastavak filma "Volja sinovljeva". Kakva je to priča?

- Vrlo specifična. Neobična je estetika, radnja se dešava u dalekoj budućnost. Snimanje je bilo veoma zahtevno. Počeli smo pre šest godina u Boru, kad smo radili Žarko Laušević, Igor Benčina, Svetozar Cvetković i ja. Sada više nema Žarka, ali ovaj film će biti posvećen njemu. Prvi deo priče je tako zaokružen da će sve lepo funkcionisati sa ovim nastavkom.

žarko Laušević
foto: Dragana Udivičić

Kakav je bio Žarko kao partner?

- Veličanstven, tako potkovan, a spreman da ti kao partneru pomogne u kadru samo jednim pogledom. Sećam se jedne scene koja je bilo veoma zahtevna. Snimali smo na 50 stepeni, a Žarko je svoje scene i replike uradio dan ranije. Nije bilo predviđeno da dolazi i sutradan, ali sam mu rekao da bi mi bilo značajno da bude tu i da se njemu obraćam. Naravno, bez trunke oklevanja prihvatio je poziv da bude s nama. Hotel se nalazio 20 kilometara od lokacije snimanja, ali mu ništa nije bilo teško. Siguran sam da te scene ne bi ispale tako dobre da se on tog dana nije družio sa svima nama.

Petar Benčina, Igor Benčina
foto: Nemanja Nikolić

Radite i s rođenim bratom Igorom?

- Nas dvojica se dobro poznajemo, pa u zajedničkim scenama postoji neka lakoća, a sa druge strane, umemo da prekinemo snimanje zbog smejanja ili ozbiljnih rasprava.

Kurir.rs/ TV Ekran

Bonus video:

02:45

GLUMAC PETAR BENČINA: Uprkos roditeljstvu, NE ODRIČEM SE dobrog provoda! (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track