"NE STIDIM SE DA IGRAM GEJA" Đorđe Mišina o novoj sezoni AZBUKE NAŠEG ŽIVOTA: Porodica je najvažnija, a ne novac, uspeh i sreća
Foto: Marko Todorović

INTERVJU

"NE STIDIM SE DA IGRAM GEJA" Đorđe Mišina o novoj sezoni AZBUKE NAŠEG ŽIVOTA: Porodica je najvažnija, a ne novac, uspeh i sreća

Kultura -

Đorđe Mišina spada u mlade nade našeg glumišta, a ostvario je zapažene uloge u petoj sezoni serije "Ubice mog oca" i prvom delu "Azbuke našeg života". Od 4. januara na Superstaru gledaćemo ga u nastavku ove priče kao Luku svakim radnim danom u 21 sat.

Đorđe Mišina, Serija Azbuka
foto: Contrast Studios

Đorđe je krenuo da se bavi glumom još u srednjoj školi. Zanat je kalio u Dadovu, a vrlo brzo je sebi otvorio velika vrata ulogom u "Posmatračima", filmu Nikole Ljuce, uz neka velika glumačka imena. Mladog glumca pratićemo u trećoj sezoni "Klinča", što je bio samo jedan od povoda za razgovor za Kurir.

U "Azbuci" ste oživeli Luku, koji je postao LGBT ikona. Jeste li imali dilemu treba li to da igrate?

- Moj Luka je živ čovek, a to što je homoseksualac je njegova orijentacija. Ne stidim se da igram takve likove. To je gluma. Kad bih sebe ograničio u tome šta mogu da igram, onda sebe ne bih mogao da nazovem glumcem. Treba prihvatiti svaki izazov.

Šta ste naučili snimajući "Azbuku"?

- Porodične vrednosti polako nestaju. Svi srljamo u neku budućnost. Porodica je najvažnija, a ne novac, uspeh i sreća. Radeći s produkcijom "Kontrast studio", svi smo bili ta velika porodica. Držimo se zajedno i podržavamo.

Đorđe Mišina, Serija Azbuka
foto: Contrast Studios

Šta nas čeka u trećoj sezoni "Klinča", najavljenoj na RTS?

- Publiku čekaju neverovatni obrti. Dolaze novi glumci i velike zvezde našeg glumišta. Biće to najbolja sezona. Filip je sada uspešan biznismen, ali bori se s raznim ljubavnim problemima.

Neodlučni ste kad je o ljubavi reč...

- Zaljubi se Filip u jednu devojku, pa ga brzo prođe... Opet uplovi u neku novu vezu.

Đorđe Mišina
foto: Stefan Andrić

Polemike u javnosti je izazvalo što u "Klinču" igra i Vojaž.

- On je svetska zvezda. Drago mi je što deca vole tu seriju zbog njega.

Godinu vam je obeležila premijera predstave "Bolest mladosti" u JDP.

- Ušao sam u JDP na velika vrata i s lepom ulogom. Pozorište nam pruža mogućnost da osetimo da smo glumci. Pokušavam da uživam u svakom trenutku na sceni. Na filmu sam već deset godina, a pozorište mi je donelo nešto novo.

Đorđe Mišina
foto: Marko Todorović

Družili smo se letos u Sarajevu.

- Volim filmske festivale. Ne moram na njima da imam svoje filmove, već da vidim šta rade moje kolege, njihova ostvarenja, i da prisustvujem umetničkom stvaranju. Daće bog da dođem i ove godine.

Kakva je budućnost TV produkcije?

- Najbitniji je kvalitet, a to mogu da donesu samo koprodukcije. Mentalitet naroda bivše Jugoslavije je zanimljiv kad se pomeša. Glumci iz Bosne ili Hrvatske treba da dođu u Beograd, ali i mi da idemo tamo i snimamo filmove i serije.

Kurir.rs

Bonus video:

02:18

Đorđe Mišina došao da podrži prijatelja i kolegu Vojaža iz serije U klinču

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track