REKLA MI JE DA U MENI PREPOZNAJE SEBE, POMISLILA SAM: NEMOGUĆE JE, JA NISAM TAKO LEPA! Ana Franić o razgovorima s čuvenom glumicom
Foto: Zorana Jevtić

iskreno o najlepšim savetima koje je dobila

REKLA MI JE DA U MENI PREPOZNAJE SEBE, POMISLILA SAM: NEMOGUĆE JE, JA NISAM TAKO LEPA! Ana Franić o razgovorima s čuvenom glumicom

Kultura -

Glumica Ana Franić svakom novom ulogom pred kamerom iznova oduševljava publiku. Iako je njen dar za sedmu umetnost bio očigledan još kada je pre dve decenije prvi put stala pred kamere, u filmu "Podijum", pauza u poslu koju je napravila kada se zbog udaje odselila iz Beograda u Split gde se ostvarila i kao mama, na nekoliko godina odvojila je od publike.

Ana Franić
foto: Zorana Jevtić

Trenutak odluke da se vrati u rodni grad poklopio se sa pozivom reditelja Darka Bajića da igra u filmu "Ime naroda". Usledile su role u prvoj sezoni serije "Močvara", a taj posao preporučio ju je i za seriju "Poziv". u "Deci zla", seriji koja je premijeru imala na HBO platformi, potpuno je očarala gledaoce.

Ana Franić, serija Poziv
foto: RTS

- Nisam nikada mistifikovala glumu. Upisala sam akademiju posle treće godine gimnazije, nemajući alternativu. Sama sam se spremala, samo me je pred prijemni pogledao Milan Caci Mihajlović čijeg je brata poznavala moja mama. Nisam imala pojma ni ko je profesor Bajčetić koji prima klasu. Zamišljala sam ga kao malog i debelog. Rekli su mi kako on voli plave i visoke, i da je jednom primio Katarinu Žutić. A ja mala, crna i kratko ošišana. Pričali su i da svi primaju preko veze. Ali, uspela sam sama. Glumci zavise od nečijeg ukusa. Ne može svako od nas svakome da se dopadne, a ljudi se teško mire sa tim - ispričala je Ana u intervjuu za TV Ekran a potom pojasnila otkud njena veza sa čuvenom glumicom Dušica Žegarac.

Dušica Žegarac
Dušica Žegarac

- Ona je bila mamina prijateljica i vodile smo neke dragocene razgovore na temu filma. Dala mi je neke od najlepših saveta i najbolji kompliment da na neki način u meni prepoznaje sebe kada je počinjala. Pomislila sam, nemoguće je, ja nisam tako lepa! Ona je glumica o koju smo se mnogo ogrešili. Snimila je preko 70 filmova, i jedina u bivšoj Jugoslaviji sa tri Arene u Puli. Bila je jedinstvena, jedna od najsavršenijih filmskih glumica. Nije mi jasna nepravda da ostane uskraćen za uloge u najboljim godinama, treba da nam je svima na čast - zaključila je Ana.

Bonus video:

00:16

Ana Franić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track