"GLUMU VOLIM, ALI OD NJE NE MOGU DA ŽIVIM" Marina Ćosić progovorila o čemu glumci ćute: Pre ću roditi dete nego igrati u POZORIŠTU
Foto: Nemanja Nikolić

INTERVJU

"GLUMU VOLIM, ALI OD NJE NE MOGU DA ŽIVIM" Marina Ćosić progovorila o čemu glumci ćute: Pre ću roditi dete nego igrati u POZORIŠTU

Kultura -

Sa tri snimljena filma i dve serije glumica Marina Ćosić ostavila je uspešnu 2023. godinu iza sebe. Pred same praznike snimila je svoje poslednje kadrove u telenoveli "Zakopane tajne", koja će se do leta emitovati na Pink televiziji.

Zapažene i prepoznatljive uloge ostvarila je i u serijama "Ubice mog oca","Senke nad Balkanom", "Pogrešan čovek" i "Istine i laži". Za TV Ekran, Marina otkriva svoje planove, ali i plan da se jednog dana snime film ili serija po njenom scenariju.

Marina Ćosić
foto: Jelena Simonović RTV Pink

Kako ste zadovoljni sudbinom svoje Vere u seriji "Zakopane tajne"?

- To je uloga koja mi je omogućila da pokažem širok dijapazon emocija. Radujem se epizodama koje tek dolaze. Vera je došla iz jedne siromašne porodice. Međutim, desila joj se velika i zabranjena ljubav sa Tadijom. Nema tu neke kalkulacije kad je reč o takvim vezama. Niko tu nikog neće da izda.

Da li ljubav može da pobediti?

- Uvek.

Ko su vam, pored Stefana Radonjića, bili partneri?

- Najviše sam radila s Danijelom Vranješ i Dobrilom Ilić. Tužna sam što je Dobrila izjavila da nakon ove uloge odlazi u penziju. Volela bih da snima i odigra još mnogo lepih replika. Ona je čarobna glumica.

Marina Ćosić
foto: Jelena Simonović RTV Pink

Šta ste naučili snimajući telenovele?

- Serije ovog tipa su velike škole za svakog mladog glumca, jer u svakom trenutku morate da budete spremni. Volela bih da radim i neke formate koji se sporije snimaju, kako bih imala više vremena da se pripremim i da me ta neka nova uloga pomeri iz ležišta. U planu je da snimim dve serije i film koje sam sama napisala.

Kakve vas teme zanimaju kao pisca?

- Potresne životne priče čija je okosnica porodica.

A šta volite da gledate kao publika?

- Ratne filmove i dobre akcione spektakle. Zapravo, najviše volim da gledam filmove u kojima su žene glavni junaci i koje vode celu priču.

Marina Ćosić
foto: Nemanja Nikolić

Igrali ste u Beogradskom dramskom pozorištu. Da li ćemo vas opet gledati na daskama?

- Pre ću roditi drugo dete nego što ću raditi nešto novo u pozorištu. Ne mogu da dozvolim da ne budem i uveče kod kuće, a volim da se budim uz svoje dete, da je okupam i uspavam. Ćerka je i dalje mala, a kad dođe drugo dete, videću kako će dalje teći moja karijera.

Mnoge glumice biraju karijeru, a ne majčinstvo.

- Udala sam se 2020. godine i biram porodicu. Karijera može uvek da se gradi, a deca se rađaju samo u određenim godinama.

Marina Ćosić
foto: Nemanja Nikolić

Tamara Ćosić, vaša rođena sestra, među najuticajnijim je ženama influenserima u Srbiji. Da li ona vodi vaše mreže?

- Pomaže. Tamara je uspešna biznis žena, otvorila je novu firmu i trudim se da idem tim putem.

Imate uvek rezervni plan?

- Gluma je nešto što volim i u čemu uživam, ali ne i posao od kog mogu da živim. Tužno je što je situacija takva u Srbiji. Počela sam da snimam godinu posle rođenja Sofije. Ipak, da bi se rasterećeno glumilo, treba imati više izvora zarade.

serija Ringišpil, Marko Vasiljević
foto: Igor Stevanović

Da li ćemo vas gledati u nekom novom filmu?

- Snimila sam tri filma i seriju "Ringišpil". Veoma sam zadovoljna. Igram Ružu, koja je umrla mlada. Ona je na tom ringišpilu seća svih tih likova. Lepa i zanimljiva uloga.

Kreatori serije su Predrag Gaga Antonijević i Nataša Drakulić, koji su vam dali i prvu ulogu Milice Despotović u "Ubicama mog oca".

- Drugi put radim sa istom produkcijom i opet igram leš. Rekla sam im: "Zovite me i treći put, ali samo da ne budem opet neki leš." (smeh)

Kurir.rs

Bonus video:

00:21

MARINA ĆOSIĆ POKAZALA TRUDNIČKI STOMAK: Glumica priznala šta najviše voli da nosi u DRUGOM STANJU! Savet za buduće mame! (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track