ČUVENI RUSKI FILM SLUGA MOGAO JE DA BUDE POTPUNO DRUGAČIJI: Biković zamalo odbio ulogu, a tokom snimanja je IMAO VELIKI PROBLEM
Foto: Promo

možda niste znali

ČUVENI RUSKI FILM SLUGA MOGAO JE DA BUDE POTPUNO DRUGAČIJI: Biković zamalo odbio ulogu, a tokom snimanja je IMAO VELIKI PROBLEM

Kultura -

Praznici su vreme za porodicu, a ove godine Božić dočekajte uz Kurir televiziju i najveći hit ruske kinematografije "Sluga", koji će se emitovati u subotu u 23.20.

U pitanju je jedan od najprofitabilnijih ruskih filmova, koji je režirao Klim Šipenko, a naslovnu rolu tumači naš proslavljeni glumac Miloš Biković.

Kako od bogataša napraviti čoveka?

film Sluga, Sluga, Miloš Biković
foto: Promo

Mladi Grigorij, Griša, koga igra Miloš Biković rođen je u bogataškoj porodici. Toliko je ušuškan u svom lagodnom životu da misli kako je „iznad zakona“. Kada ode predaleko u svojim ispadima i biva suočen sa zatvorskim kaznom, njegov otac preduzima radikalne mere. Kako od razmaženog bogataša napraviti čoveka?

Zbog svih ispada i problema koje stvara svojim bahatim ponašanjem, Grišin otac unajmljuje glumce i sina vraća u prošlost. Uz pomoć starog prijatelja, psihologa, otac smišlja plan da rehabilituje svog neposlušnog sina.

Nije trebalo tako da bude

film Sluga, Sluga, Miloš Biković
foto: Promo

Ipak, zanimljivo je da je originalni scenario za film zamišljen potpuno drugačije. U prvoj verziji ideja je bila da protagonisti budu lekari, koje je ruska publika zavolela u seriji "Stažisti".

Finalna verzija scenarija u mnogome se razlikovala od onoga što se prerpostavljalo, a film je psotigao neverovatan uspeh.

Biković idealan izbor

Reditelj je odmah pozvao srpskog glumca Miloša Bikovića da igra glavnu ulogu. Dramski umetnik je dosta sarađivao sa ruskim rediteljima i čak je igrao sličan lik u TV seriji "Hotel Eleon".

Tv Prva, Hotel Eleon, Serija, Miloš Biković
foto: Promo

Još jedna uloga bogatašgog sina ga u početku nije interesovala, a onda je našao zajednički jezik sa producentima i na kraju je prihvatio rolu, prenose ruski mediji.

Muke srpskog glumca

Na početku snimanja ispostavilo se da je Miloš Biković alergičan na "prirodu" - na prašinu, konje, biljke, pa čak i na platnenu odeću. Tokom rada sve vreme je morao da koristi tablete za alergiju, zajedno sa rediteljem koji se suočavao sa istim problemom.

Na setu, Biković je naučio i nove reči - "bapke" i "papuče". Zapravo tokom snimanja je saznao za većinu detalja odeće lokalnih seljaka, tako da nije morao ni da glumi Majorov šok od ulaska u seoski život.

Miloš Biković, Klim Šipenko
foto: Damir Dervišagić

Biković je u susret premijeri "Sluge 2" nedavno u razgovoru za TV Ekran, otkrio sa kakvim mukama se suočio kada je ponovo ušao na set.

- Ovog puta sam morao da igram princa i plešem valcer u vrlo nezgrapnim kostimima, koji nimalo ne olakšavaju taj posao. Bilo je borbi i jahanja. Međutim, na vreme sam uzeo antialergene, pa nije bilo problema kao u prvom delu, kad sam morao da spavam u štali s prasićima i kokoškama. Ima veoma lepih scena vožnje čamcima po kanalima Petrograda. Prikazujemo jedan novi svet balova, raskošnih dvorana i kostima, konja i sablji, grofova, prinčeva i predivnih vrtova. Biće to vizuelno veoma bogat film - rekao je Biković.

Filmska lokacija

Film je sniman u pravom selu u Pskovskoj oblasti, nedaleko od sela Puškinskije Gori. Nekada davno, za snimanje filma "Bataljon", tu je sagrađen veliki set - desetak koliba, crkva, kupatila, štale...

Sluga, film Sluga, film Sluga 2
foto: Yellow, Black and White

Filmska ekipa "Sluga" je otprilike udvostručila broj zgrada, gradeći čuvenu vodenicu iz koje su se junaci posmatrali . Unutrašnjost dvorske kuće snimljena je na imanju Trigorskoje u Pskovu.

Lokalno stanovništvo je aktivno učestvovalo u snimanju, a kao statisti su odabrani muškarci sa bradom i žene slovenskog tipa sa prirodnom lepotom bez uvećanih usana, tetovaža i nadograđenih noktiju.

Rekordi na blagajnama

Ovaj film oborio je sve rekorde na blagajnama u Rusiji, a u susret Novoj godini izašao je i nastavak, koji je od 4. januara dostupan i u srpskim bioskopima.

Sluga, film Sluga, film Sluga 2
foto: Yellow, Black and White

Nastavak je za samo dva dana bioskopskog života u Rusiji pogledalo 2.3 miliona gledalaca, što predstavlja najuspešniji početak prikazivanja jednog filma do sada.

(Kurir.rs/Domkino.tv)

Bonus video:

00:15

Miloš Biković sa devojkom na premijeri filma Izazov

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track