IZAZOVNA HALJINA I ZANOSNA LEPOTA Legendarnu Risku svi pamte ovako, a niko ne zna kako je izgledala u mladosti, prava FATALNA ŽENA
Foto: Printscreen/Youtube

TALENAT KOJI SE NE ZABORAVLJA

IZAZOVNA HALJINA I ZANOSNA LEPOTA Legendarnu Risku svi pamte ovako, a niko ne zna kako je izgledala u mladosti, prava FATALNA ŽENA

Kultura -

Glumica Radmila Savićević godinama je zasmejavala celu bivšu Jugoslaviju svojim legendarnim ulogama, a većina je najbolje pamti kao baba Risku iz kultne serije „Srećni ljudi“.

Čuvena glumica iz Kruševca koja se pre braka sa glumcem Božidarom Savićevićem prezivala Milenković, bila je, a i ostala, jedna od omiljenih glumica na prostorima bivše države.

Radmila Savićević
foto: Pritnscreen

Do te pozicije dovela ju je uloga u seriji "Srećni ljudi", ali i brojne kultne uloge u serijama i filmovima "Kamiondžije", "Paja i Jare", "Bolji život", "Pozorište u kući".

Njenih glumačkih ostvarenja publika se i danas rado seća, a mnogi ne znaju kako je Radmila izgledala u mladosti, te da je plenila lepotom i bila fatalna kao prava diva, što dokazuje i njena fotografija koja kruži društvenim mrežama.

Njene replike koje je izgovorila glumeći Ristanu Risku Golubović prepričavaju se decenijama nakon premijera filmova i serija u kojima je igrala neponovljiva Radmila.

Radmila Savićević
foto: Printscreen

Podsetimo, Radmila Savićević preminula je 8. novembra 2001. godine u 75. godini života. Sahranjena je četiri dana nakon toga u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

(Kurir.rs/ Blic/ L. S)

Bonus video:

05:09

Desimir Stanojević i Radmila Savićević pevaju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja