IZLOŽBA PAJA JOVANOVIĆ I GUSTAV KLIMT ODUŠEVILA POSETIOCE: Spremno je još jedno predavanje koje će otkriti sve tajne o slikarima
Foto: Muzej grada Beograda

ne propustite

IZLOŽBA PAJA JOVANOVIĆ I GUSTAV KLIMT ODUŠEVILA POSETIOCE: Spremno je još jedno predavanje koje će otkriti sve tajne o slikarima

Kultura -

Zbog velikog interesovanja publike, izložba Paja Jovanović i Gustav Klimt produžena je do 18. februara, a u petak, 19. januara ponoviće se jedno od najposećenijih predavanja o "povremeno istinitim pričama“.

Prateći program izložbe

Jedan od autora izložbe msr Nikola Ivanović prirediće publici posebno veče čitajući "povremeno istinite priče" U salonu šešira Oskara Hutera koje su deo izložbe i kataloga Paja Jovanović i Gustav Klimt.

izložba Paja Jovanović i Gustav Klimt
foto: Galerija Matice Srpske

Jedna epoha, dva umetnika, tri muzeja. Kroz tri kratke priče posetioci će imati priliku da se upoznaju sa narativom izložbe na drugačiji način. Analizirajući ih, autor će govoriti koji su segmenti priča istiniti, a koji izmišljeni o portretisanim ličnostima na delima Paje Jovanovića i Gustava Klimta.

Otvorena izložba Dragiše Brašovana

Sinoć je u Muzeju primenjene umetnosti otvorena izložba Poklon-zbirka Dragiše Brašovana, koja je u 2023. godini predstavljena u GMS.

izložba Dragiše Brašovana
foto: Galerija Matice Srpske

Na otvaranju prisutnima su se obratile msr Biljana Jotić, direktorka MPU, dr Tijana Palkovljević Bugarski, upravnica GMS, prof. dr Dubravka Đukanović, direktorka Republičkog zavoda za zaštitu spomenika kulture, dok je izložbu svečano otvorila Danijela Vanušić, pomoćnica ministra kulture za kulturno nasleđe i digitalizaciju.

Publiku je kroz izložbu sprovela kustoskinja izložbe Ivana Janjić. U prilogu mejla šaljemo saopštenje i fotografije sa otvaranja.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:18

OVDE JE STRELJAN SAVA ŠUMANOVIĆ: Spomen-groblje u Sremskoj Mitrovici čuva sećanje na zverski ubijene Srbe (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track