ZBOG TEŠKE BOLESTI NAJLEPŠA ŽENA NA SVETU OSTALA BEZ ZUBA: Najtraženiju manekenku niko nije video godinu dana, a sada se VRATILA
Foto: Printscreen/Instagram

jača nego ikada

ZBOG TEŠKE BOLESTI NAJLEPŠA ŽENA NA SVETU OSTALA BEZ ZUBA: Najtraženiju manekenku niko nije video godinu dana, a sada se VRATILA

Pop kultura -

Slavna manekenka Bela Hadid, koja nosi titulu najlepše žene na svetu, pre godinu dana se povukla iz javnosti kako bi se posvetila zdravlju koje se osetno pogoršalo.

S vremena na vreme oglasila bi se preko društvenih mreža, ali se modelingom nije bavila, niti se pojavljivala na javnim događajima.

Bela Hadid
foto: Profimedia

Ono što posredi je to da je pored mentalnih problema sa kojima se dugo borila, Bela godinama mučila muku i sa lajamskom bolešću, a dnevno je osećala i po 10 teških simptoma.

Fotografije uznemirile javnost

Podsetimo, ona je početkom prošle godine otkrila svoje stanje serijom fotografija koje su otkrile detalje njene borbe sa lajamskom bolešću koju ima od 2012. godine. Zbog svega je pre nekoliko meseci izgubila i jedan zub usled komplikacija sa ovom bolešu, kada se infekcija širila u njenoj vilici.

Nažalost, Borelija, kako se ovo oboljenje još zove, a koje prenose zaraženi krpelji, kako je tada istakla "napada zube, vilicu, mozak, kičmu, kosti i ceo nervni sistem".

Bela Hadid, bolest, Lajmska bolest
foto: Printscreen/Instagram

"Svaka manja trauma, bilo fizička ili psihička, može da pogorša bolest. Moja vilica je upaljena kad god sam pod stresom ili previše radim. Nekim danima je u redu, ali neki dani su teški. Ali sada me vilica neizdrživo boli. Sutra ću izvaditi ovaj zub", rekla je Bela na storiju pre nekoliko meseci.

Fotografije su otkrile njenu iscrpljujuću, napornu bitku i umor koji se kriju iza glamura i ogromnog uspeha, tolikog da je postala najtraženiji supermodel na svetu.

Na nekoliko fotografija vidi se kako su infuzije pričvršćene Beli za ruku, dok je na drugima ona na različitim pregledima ili joj medicinske sestre vade krv. Takođe, manekenka je hrabro podelila i one slike na kojima je vidno iscrpljena i malaksala, u potpunosti bez šminke i u kućnom izdanju.

Bela Hadid, bolest, Lajmska bolest
foto: Printscreen/Instagram

"Moje stanje se pogoršalo vremenom dok sam naporna radila, pokušavajući da učinim sebe, svoju porodicu i ljude koje me podržavaju ponosnim. To je uzelo danak na način na koji ne mogu da objasnim. Biti toliko tužan i bolestan, a imati toliko blagoslova i privilegija oko sebe je verovatno najzbunjujuća stvar ikada", napisala je Bela između ostalog.

Mučni simptomi

Hadid je kazala i da njeni simptomi uključuju nepravilan rad srca, poteškoće sa disanjem, nesanicu, glavobolje, umor, anksioznost, osetljivost na svetlost i buku, disfunkciju štitne žlezde, kandidu, utrnulost, otežano hodanje, konfuziju, maglu u mozgu i bolove u zglobovima, a da su agresivniji od kako je ušla u dvadesete.

Bela Hadid
foto: TikTok/babybela777

Zbog svega se povukla iz javnosti i posvetila zdravijem načinu života. Prestala je da pije, i kako se čini, konačno je uspela da bolest drži pod kontrolom. Lepa manekenka je nekoliko puta viđena u javnosti u poslednjih mesec dana, najčeće ispred zgrade u kojoj živi njena sestra Điđi.

Povratak

No, sada se vratila i poslu, a njen prvi angažman napravio je haos na internetu.

Lepa Bela pozirala je samo u donjem vešu na naslovnici magazina Perfect, a gotovo da nema osobe koja ovu objavu nije komentarisala sa oduševljenjem. Hadid je bila veoma angažovana oko ovog snimanja, te je sama izabrala kreativni tim.

Na jednoj fotografiji pozira noseći masivni Shaw print na kojem piše: "Apsolutno ništa. Ništa apsolutno" koja je bila inspirisana legendarnom fotografijom Debi Hari.

Na drugoj, Hadid nosi majicu sa tekstom koji je Shaw iskombinovao iz britanskih tabloida: "Vrištim na perfektnom engleskom". Stilizovala ju je Kati Grand, koja je glavna urednica "Perfect" magazina i bliska dugogodišnja saradnica sa Hadidovom.

Fotografije su oduševile obožavaoce slavne manekenke koja se vratila u svet modelinga lepša nego ikad.

(Kurir.rs/Wanted)

Bonus video:

00:17

SOFIJA MILOŠEVIĆ U BIKINIJU U 6. MESECU TRUDNOĆE: Manekenka pokazala izvajano telo, ali i trudnički stomačić!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track