OGLASILO SE MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA SRBIJE POVODOM OPTUŽBI NA RAČUN MILOŠA BIKOVIĆA: Evo šta su poručili Ukrajincima
Foto: Zoran Jevtić

jasno i glasno

OGLASILO SE MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA SRBIJE POVODOM OPTUŽBI NA RAČUN MILOŠA BIKOVIĆA: Evo šta su poručili Ukrajincima

Kultura -

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije se oglasilo povodom tvrdnji ukrajinskog ministarstva inostranih poslova da glumac Miloš Biković "podržava genocid i krši međunarodno pravo".

HBO, Nova Serija, Miloš Biković
foto: HBO

Njihovo saopštenje prenosimo u celosti:

Povodom reakcije Ministarstva inostranih poslova Ukrajine na mreži „Iks“ od 24. januara 2024. godine na vest da će jedan od najcenjenijih srpskih glumaca Miloš Biković glumiti u novoj sezoni globalno poznate serije „Beli lotus“, u kojoj ukrajinska strana tvrdi da je reč o „osobi koja podržava genocid i krši međunarodno pravo“, Ministarstvo spoljnih poslova ukazuje na potpunu neosnovanost tvrdnji.

Republika Srbija baštini dugu tradiciju kulturnog stvaralaštva, te smo veoma ponosni na Ustavom zagarantovano pravo na slobodno naučno i umetničko stvaralaštvo.

- Podvlačimo da su tvrdnje ukrajinske strane neutemeljene, budući da je Miloš Biković pre svega jedan od najpopularnijih i najtalentovanijih srpskih glumaca svoje generacije, koji je, iako mlad, već ostavio traga u srpskoj, ali i međunarodnoj kinematografiji.

Želimo da podsetimo da je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić Milošu Bikoviću na Dan srpske diplomatije 2019. godine uručio povelju zbog izuzetnog ličnog doprinosa u promociji Srbije i njenog bogatog kulturnog stvaralaštva u svetu, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

- Miloš Biković, srpski glumac koji podržava Rusiju od početka invazije u punom obimu, sada će igrati u trećoj sezoni HBO-a Belog lotosa. @HBO, da li je u redu da radite sa osobom koja podržava genocid i krši međunarodno pravo? - napisali su u svojoj objavi na Tviteru.

(Kurir.rs/T.J.)

Bonus video:

00:44

GLUMAC ISPRIČAO DIRLJIVU ANEGDOTU SA MANDOM! Bio je tu u veoma važnom trenutku za mene! PROGOVORIO O NASTAVKU SELO GORI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track