50 GODINA GOLFA: U budućnost sa novim brzim infotejment sistemom i plag-in hibridom velikog dometa!
Foto: wolksvagen

50 GODINA GOLFA: U budućnost sa novim brzim infotejment sistemom i plag-in hibridom velikog dometa!

Auto -

Skoro 100 km električnog dometa uz ukupan domet od 1000 km

Ikona je usavršena! Volkswagen obeležava 50. godišnjicu Golfa. Serijska proizvodnja bestselera počela je u Volfsburgu u martu 1974. Više od 37 miliona jedinica napravljeno je od tog prvog Golfa do danas. Čisto matematički, to znači da je svakog dana u poslednjih 50 godina preko 2.000 ljudi širom sveta odlučilo da kupi novog Golfa. Ovim, ikona kompaktne klase postaje najuspešniji evropski automobil i najprodavaniji Volkswagen model svih vremena. Volkswagen sada, svetskom premijerom, predstavlja najnoviju fazu u evoluciji Golfa, sa novim, u potpunosti razvijenim infotainment sistemom i narednom generacijom plug-in hibridnog pogona. Najbolji Golf u poslednjih 50 godina stiže u salone ovog proleća, navode iz Volkswagena.

golf 8
foto: wolksvagen

Novi dizajn svetala. Novi Golf i Golf Variant se razlikuju po modifikacijama prednjeg dela. Vizuelno definisane karakteristike uključuju Volkswagen logo2, koji je prvi put osvetljen za evropska tržišta, i novi dizajn LED prednjih svetala. Vrhunski IQ.LIGHT LED matrix farovi 2 uključuju nova duga svetla visokih performansi sa dometom do 500 m. IQ.LIGHT 3D LED zadnja svetla2 u obe varijante takođe su dobila novi dizajn.

Novi infotainment sistem. U kabini se nalazi potpuno novi, intuitivni infotainment sistem sa ekranom osetljivim na dodir. Odlikuju ga ergonomski optimizovani, osvetljeni donji klizni segmenti osetljivi na dodir, kojima se kontroliše temperatura i jačina zvuka. Potpuno su novi i unapređeni multifunkcijski volan i novi IDA2 glasovni asistent. IDA se, zahvaljujući komandama koje se izgovaraju prirodnim glasom, može koristiti ne samo za kontrolu funkcija kao što su klima uređaj, telefon ili navigacioni sistem, već i za pristup onlajn informacijama iz svih mogućih tema i oblasti – od vremenske prognoze do nekih opštih pitanja.

golf 8
foto: wolksvagen

Novi sistemi asistencije. Upravljanje modelima Golf i Golf Variant olakšavaju novi, unapređeni sistemi asistencije poput Park Assist Plus i Park Assist Pro2 (po prvi put dostupan u Golfu) za ulazak i izlazak sa parking mesta pomoću smart telefona3, uz potpuno novu funkciju Area View2 koja omogućava pogled od 360 stepeni na određenu zonu.

golf 8
foto: wolksvagen

Šest linija opreme na predstavljanju. Volkswagen će predstaviti novi Golf i Golf Variant u osnovnoj verziji (Golf), koju prate linije i nivoi opreme Life, Style i R-Line. Dva kultna sportska modela iz proizvodne linije – Golf GTE1 i Golf GTI1 – nezavisno su pozicionirani. Asortiman pogonskih agregata novog Golfa u početku će sadržati i dva plug-in hibridna pogona (eHybrid1 i GTE1), dva blaga hibridna sistema sa tehnologijom od 48 V (eTSI), četiri benzinska motora sa turbopunjačem (TSI) i dva dizel motora sa turbopunjačem (TDI). Elitni sportisti – Golf GTI Clubsport1, Golf R1 i Golf Variant R1 – na tržištu će biti dostupni u drugoj polovini godine (R modeli sa 4MOTION pogonom na sva četiri točka).

golf 8
foto: wolksvagen

Dodatne verzije sa pogonom na svim točkovima i TSI motorom od 150 kW takođe će debitovati sledeće godine. Zajedničko za sve Golf modele je potpuno nova generacija infotainment sistema, nove, osvetljene kontrole automatskog klima uređaja, i potpuno nova LED prednja i LED zadnja svetla.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track