OBIŠLA SAM SVETSKE FESTIVALE, ALI NAJLEPŠE JE NA KUSTENDORFU: Srpkinja sa 18 stala pred kamere u Parizu, a sada je u važnom žiriju
Foto: Kurir

Bojana Panić za kurir

OBIŠLA SAM SVETSKE FESTIVALE, ALI NAJLEPŠE JE NA KUSTENDORFU: Srpkinja sa 18 stala pred kamere u Parizu, a sada je u važnom žiriju

Kultura -

Glumica Bojana Panić član je žirija koji će birati najbolje filmove na Kustendorfu. Odrasla je na Karaburmi, a kao model učestvovala je na značajnijim manifestacijama u organizaciji pariskih dizajnerskih kuća kao što su "Dior" i "Šanel". Potom je počela filmsku karijeru i iza sebe ima tri ostvarenja.

Bojana Panić
foto: Kurir

- Prvi kontakt s glumom imala sam sa 18 godina u Parizu. Na mestima gde su bile audicije za reklame održavali su se kastinzi i za filmove. Prijavili su me bez mog znanja. Dobro sam prošla i brzo dobila prvu ulogu. Sve je počelo spontano. Posle su mi našli i agenta. Gluma je pronašla mene, a ne ja nju - kaže Bojana za Kurir i priznaje da je uzore u glumi tražila i kod nas i u francuskom filmu.

- Umetnost sam zavolela uz roditelje. Tražili su da gledamo naše filmove. Jedan od mojih omiljenih je "Otac na službenom putu", a uz njega sam naučila šta je dobar film - iskrena je naša sagovornica.

Bojana kaže kako voli filmove koji imaju dušu.

Bojana Panić
foto: Kurir

- Najvažniji mi je dobar scenario. Prvi put sam na Kustendorfu. Obišla sam mnoge svetske festivale, ali ovde mi se posebno sviđa atmosfera. Jedva čekam da pogledam sve filmove. Pravi sam štreber i poslu ću pristupiti veoma ozbiljno - sa osmehom kaže Bojana, koja trenutno nema planove vezane za srpsko tržište.

- Živim u Gruziji, u Tbilisiju. Moj suprug je iz tog grada i glumac je, tamo trenutno završava dva projekta. Baza nam je Pariz. Naravno da bih volela da zaigram u srpskom filmu ili nekoj seriji - zaključuje Bojana.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:17

Emir Kusturica uručio nagradu Mateu Garoneu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track