KAMIONDŽIJE SU SNIMLJENE PO ISTINITOJ PRIČI: Pavle Vuisić nije mogao očima da gleda Čkalju, a ovo je KRIO OD NJEGA DO SMRTI
Foto: Jugoslovenska Kinoteka

tajne sa snimanja

KAMIONDŽIJE SU SNIMLJENE PO ISTINITOJ PRIČI: Pavle Vuisić nije mogao očima da gleda Čkalju, a ovo je KRIO OD NJEGA DO SMRTI

Kultura -

Jedna od omiljenih serija svih generacija definitivno su "Kamiondžije". Nezaboravni Paja i Jare, koje su oživeli Pavle Vuisić i Miodrag Petrović Čkalja svojim zgodama i nezgodama na putu oduševljavaju i danas generacije.

Pavle Vuisić
foto: Promo

Budući da su obojica bila poznata po svojoj "prekoj" naravi, sve je interesovao njihov odnos i da li su se zapravo voleli kao kolege ili nisu mogli očima da se vide.

Šta je isitna?

Najbolji prijatelji pred kamerama, zakleti neprijatelji kad se one ugase - Pavle Vuisić i Miodrag Petrović Čkalja!

Pavle Vuisić, Čkalja
foto: Printscreen

Pavle za života nije otkrio zbog čega je sve vreme bio kivan na svog kolegu, ali jeste posthumno njegova supruga Mirjana Vuisić.

- Čkalja je imao prenaglašenu glumu koja je Pavlu smetala i zbog koje je ključao. Čkalja je bio stopostotni glumac i do krajnjih granica je išao u svojoj glumi, dok Pavle uopšte nije bio glumac. Znao je da kaže: "Ja se ispred kamere samo ponašam". I istina je, celog života se ponašao i glumio prirodno. Moj suprug je tu ulogu prihvatio samo da bi publika videla razliku između njih dvojice, odnosno da pokaže kako treba da se glumi - ispričala je jednom prilikom Mirjana.

Nije hteo opet s njim u kadar

Miodrag Petrovic Ckalja
foto: Printscreen/Youtube

Kada je Televizija Beograd desetak godina posle premijere prve sezone odlučila da snimi nastavak kultne serije pod nazivom "Kamiondžije opet voze" Pavle nije hteo ni da čuje za to.

- U prvom momentu nije bilo šanse da zajedno sa Čkaljom ponovo stane ispred kamere. Ubeđivali su ga godinu dana. Na kraju je presudio honorar. U tom trenutku smo počeli da gradimo neko imanje. Premerio je plac i izračunao da će ograda koštati 110.000 dinara, tražio je taj iznos za honorar. Producenti su poludeli jer je maksimalni honorar za glavne glumce tada iznosio 12.000 dinara i nije postojala zakonska mogućnost da mu daju više. Samo je odmahnuo rukom. Onda su pronašli način da naprave video-kasete koje će se prodavati gastarbajterima i osigurali mu traženi novac - objasnila je Mirjana.

Mora i kolega

Miodrag Petrović Čkalja, Pavle Vujisić
foto: Printscreen

Kada je Pavle napokon pristao da bude u nastavku "Kamiondžija", postavio je još jedan uslov. Budući da je bio veliki kavaljer, kako ga je opisala supruga, on je tražio da i njegoovm kolegi podignu honorar.

- Zatražio je da i Čkalji podignu honorar bar na 50 hiljada dinara. Pristali su i na to i tako je snimljen nastavak "Kamiondžija".

Veliki uspeh

Serija je imala ogromnu popularnost u celoj bivšoj Jugoslaviji pa su zbog toga snimljeni i filmovi "Paja i Jare" (1973) i "Kamiondžije ponovo voze" (1984) takođe sa Pavlom Vuisićem i Miodragom Petrovićem Čkaljom u glavnim ullogama.

Zanimljivost

Pavle Vuisić
foto: Printscreen

Gordan Mihić je scenario za "Kamiondžije" napisao po delimično istinitim događajima. On je jednom upoznao čoveka koji je bio vozač i morao je vanredno da polaže neke predmete u školi. To nije mogao u mestu u kojem je živeo pa je otišao u Bosnu i tamo je završio školu

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:31

JAČA OD SUDBINE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track