BRANKA KATIĆ PRVI PUT SA SINOM NA FILMU: Luj Farino volontirao na SRPSKOM PROJEKTU, odrastao je u Engleskoj, a evo čime se bavi
Foto: Kinematografska kuća

premijera komedije "Sunce mamino"

BRANKA KATIĆ PRVI PUT SA SINOM NA FILMU: Luj Farino volontirao na SRPSKOM PROJEKTU, odrastao je u Engleskoj, a evo čime se bavi

Kultura -

U domaće bioskope ove nedelje stiže komedija "Sunce mamino" reditelja i scenariste Koste Đorđevića. Novi film je topla, melanholična, tinejdžerska i porodična crna komedija, koja govori o odrastanju, emotivnim odnosima, složenim porodičnim vezama i ljubavi kao univerzalnoj sili koja razboljeva, ali i leči, pokreće sve nas. Prvo će ga već sutra videti publika u Beogradu, navodi se u saopštenju.

film Sunce mamino, Sunce mamino, Pavle Čemerikić
foto: Kinematografska kuća

Priča prati zbunjenog i pomalo neprilagođenog šesnaestogodišnjeg Relju (Pavle Čemerikić), koji svoje usamljeno leto provodi tumarajući dvorištima i krovovima Beograda i jedino što ga stvarno vozi, gotovo do opsednutosti, jeste želja da smuva Anu (Alisa Radaković). U trenucima kada mu umire baka, njegova anksiozna i distancirana mama Olga (Branka Katić) odbija da joj, zbog njihovog međusobno lošeg odnosa, organizuje sahranu. Krijući od Olge, Relja se sam upušta u organizaciju babine sahrane, verujući da će tako konačno osvojiti Anu. Dok manevriše između ljubavi i smrti, pokrenuće čitav niz događaja, nerazjašnjenih odnosa i emocija.

film Sunce mamino, Sunce mamino, Branka Katić, Pavle Čemerikić
foto: Kinematografska kuća

U liku Reljine majke našla se Branka Katić:

- Olga je žena na rubu nervnog sloma. Bodljikavo prase preplašeno da će, ako opet pokaže svoje slabosti, biti izigrana i napuštena. Olga je od onih što uvek krive druge, "nema vremena" da se bavi sobom, ne ume da procesuira svoje boli, pa sav taj bes i nemoć kuljaju iz nje i na najmanji nadražaj. Razvedena je, besna na bivšeg muža, ljuta na rođenu majku, samohrana majka dva dečaka koja bije bitke sa svima, u društvu u kome su skoro svi jednako nervozni kao i ona. Mojoj Olgi nije lako. Kada niste sposobni da osetite ljubav, prvo vama nije dobro. Uz Reljinu pomoć Olga će naučiti mnogo, njen stariji sin će joj pomoći da otvori svoje srce i vrati se i deci i sebi - zaključuje Branka, čiji sin Luj Farino je volontirao na filmu kao asistent direktora fotografije Bojane Andrić.

Kasnije je upisao i kameru.

Branka Katić
foto: Dragana Udovičić

Čudesno putovanje koje u gledaocu gotovo neizbežno budi sećanja na odrastanje, prve ljubavi, ali i sva ona ranjiva i zalečena mesta u sasvim ličnom, intimnom univerzumu svakog od nas.

Nakon Beograda, film "Sunce mamino" premijerno će biti prikazan i u Novom Sadu 14. februara u bioskopu "Arena", potom dva dana kasnije u Nišu, u "Sine grandu" Delta planeta, kada će i zaživeti na repertoaru svih bioskopa.

Bonus video:

02:16

DRAGANA MIRKOVIĆ O ODNOSU SA BRANKOM KATIĆ: Snimale smo zajedno, jedna stvar mi i dalje ostavlja gorak ukus u ustima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track