KAKO SU POSTALI NAJVOLJENIJI PAR SRPSKOG FILMA: Treći put igraju ljubavne partnere, a jedan susret promenio im je živote
Foto: FEST promo

Ovo možda niste znali

KAKO SU POSTALI NAJVOLJENIJI PAR SRPSKOG FILMA: Treći put igraju ljubavne partnere, a jedan susret promenio im je živote

Kultura -

Milena Dravić i Ljubiša Samardžić bez sumnje su bili jedan od najpopularnijih filmskih parova bivše Jugoslavije. Odigrali su više od 25 uloga u kojima su glumili muža i ženu, što je jugoslovenski, evropski, možda čak i svetski rekord.

Milena Dravić, Ljubiša Samardžić
foto: Printscreen/RTS

U Srbiji njihovim stopama polako idu Ivan Bosiljčić i Sloboda Mićalović koji će posle više od 15 godina ponovo biti partneri u novom filmu „Jorgovani“. Rediteljsko-scenaristički tandem Siniša Cvetić i David Jakovljević u produkciji "Košutnjak filma" Zorana Jankovića spremili su novi filmski hit koji će premijeru imati 27. februara na ovogodišnjem Festu.

film Jorgovani
foto: Košutnjak film

U ovoj pravoj filmskoj poslastici, Ivan i Boba igraju ljubavni par, čije emocije ostaju u senci umetničke sujete i kolegijalne ljubomore. Ipak, saradnja Bosiljčića i Mićalovićke počinje pre mnogo godina, kada ih je u vrh popularnosti lansirala hit serija Zdravka Šotrke "Ranjeni orao".

Zdravko šotra
foto: Marina Lopičić

„Želeo je da sazna sve o meni. Gde sam, odakle sam, ko sam, šta želim, šta mislim. I posle dve nedelje me je pozvao i ponudio mi tu ulogu. Iskreno, štivo mi nije bilo preterano zanimljivo, ali mi je ekipa bila fantastična. Toliko sam želeo da igram sa Slobodom Mićalović, Vojinom Ćetkovićem, Natašom Ninković, Marinkom Madžgaljem, Jasminom Ranković… Ta grupa ljudi me je privukla “Ranjenom orlu” – ispričao je Ivan Bosiljčić jednom prilikom o svojoj saradnji sa Šotrom.

filmovi, film Jorgovani
foto: FEST promo

Odmah nakon serija "Ranjeni orao" Ivan i Sloboda su ponovo bili ljubavni par u TV seriji "Nepobedivo srce", a film „Jorgovani“, koji neće imati svoju verziju kao TV serija, biće njihova treća zajednička saradnja.

Pored Slobode i Ivana uloge u novom filmu „Jorgovani“ gledaćemo i Gordana Kičića, Milutina Mimu Karadžića, Isidoru Janković, Janu Bjelica, Nebojšu Dugalića, Pavla Čemerikića, Jovana Jovanovića, Vahida Džankovića i Nenada Okanovića.

film Jorgovani
foto: Košutnjak film

Svečana premijera filma “Jorgovani” biće održana 27. februara u okviru takmčarskog programa 52. Međunarodnog filmskog festivala - Festa, a od 29. februara biće dostupan u svim bioskopima u Srbiji i regionu u distribuciji Art Viste.

Bonus video:

01:23

SA PUBLIKOM UVEK TREBA RAZGOVARATI Ivan Bosiljčić nakon nastupa na Gardošu: Ako dobace prozivku, onda se prozivamo!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track