"RASPAKIVAO SAM KOFERE KAD JE UŠLA SVA IZBEZUMLJENA I VIKALA" Mićanović glumi Đinđića u "Sablji", a ovako je saznao za UBISTVO
Foto: Damir Dervišagić

OD 24. FEBRUARA

"RASPAKIVAO SAM KOFERE KAD JE UŠLA SVA IZBEZUMLJENA I VIKALA" Mićanović glumi Đinđića u "Sablji", a ovako je saznao za UBISTVO

Kultura -

Serija "Sablja", koju će publika od 24. februara gledati subotom i nedeljom na prvom programu RTS, doživela je svoju premijeru u prepunoj MTS dvorani, a događaju je prisustvovala i ekipa projekta.

Dragan Mićanović, koji u "Sablji" glumi premijera Zorana Đinđića otkrio je pred okupljenim medijskim ekipama da je snimanje serije doživeo veoma emotivno, a pokojnog premijera Srbije, čije je ubistvo i tema serije, opisuje rečju odgovornost.

serija Sablja
foto: This and That Productions

"Mene su reditelji u dosadašnjoj karijeri uvek stavljali pred velike izazove. Ali moram priznati da evo sad posle 30 godina bavljenja ovim poslom, ova dva divna mlada reditelja, autora ove naše serije, pred mene su stavili jedan od najdelikatnijih zadataka koji sam ikada imao do sada u svojoj karijeri", rekao je Mićanović, te otkrio da nije bilo lako igrati u ovom projektu:

"Nije bilo lako. Nije mi bilo lako ni da sada odgledam prvu epizodu. Ako mi verujete, još uvek sam pod utiskom. Nije lako vratiti se u to vreme, nije bilo lako snimati. Znači, nije bilo lako snimati na autentičnim lokacijama gde su se neki događaji zaista i dogodili. Odgovornost, malopre je Goran rekao, mi smo preuzeli odgovornost za ovu seriju u skladu sa likom i delom našeg pokojnog premijera, kome je ta reč bila zaista jako važna i do koje je jako držao. Koliko smo uspeli, to je na publici proceni", kazao je glumac, te se prisetio trenutka kad je saznao za ubistvo premijera.

Serija, Crveni Tepih, Serija crveni tepih, serija Sablja
foto: Mondo/Stefan Stojanović

"Da sećam se, tačno znam gde sam bio... bio sam u mom rodnom kraju, u Loznici. Raspakivao sam kofere, jer sam se tada vratio u zemlju. Bio sam tri i po godine van zemlje, živeo sam u Londonu. Lagano smo se raspakivali i stigla je vest - komšinica nam je ušla u kuću sva izbezumljena i vikala 'ubili su nam premijera'... to nikad da neću zaboraviti".

Mnogi od junaka serije zasnovani su na stvarnim ličnostima, ali ima i fiktivnih likova. Pored Mićanovića, u glavnim ulogama gledaćemo Milicu Gojković kao novinarku Danicu Mandić, Ljubomira Bandovića kao policajca Borisa Rakića i Lazara Tasića kao Uroša Ristića.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:26

Ovacije za seriju Sablja trajale 15 minuta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track