EVO KADA SE OČEKUJE DRUGI DOLAZAK PRINCA HARIJA U DOMOVINU: Čarls ima VELIKI PLAN za oktobar, a evo šta je smislio njegov sin
Foto: AP Ben Stansall, AP Rafiq Maqbool

I on je smislio nešto

EVO KADA SE OČEKUJE DRUGI DOLAZAK PRINCA HARIJA U DOMOVINU: Čarls ima VELIKI PLAN za oktobar, a evo šta je smislio njegov sin

Pop kultura -

Prošlo je skoro nedelju dana otkako je princ Hari otišao iz Velike Britanije gde je boravio 24 sata, a sve kako bi se video sa ocem kraljem Čarlsom. Poseta je bila kratka, kao i njihov razgovor, koji se tumači na oprečne načine, dok stručnjaci upozoravaju princa da ne otkriva detalje susreta jer će to biti presudno da povrati povrenje porodice. Usledilo je zatim pokretanja novog sajta vojvotkinje i vojvode od Saseksa što je izazvalo pometnju zbog upotrebe titula i kraljevskog grba u komericijalne svrhe. Najavljuje se sada potencijalni drugi dolazak odbeglog princa u domovinu.

Dolazak princa Harija očekuje se u maju, na obeležavanju 10. godišnjice Invictus Games koje je on pokrenuo 2014. u Londonu, a proslava će se održati u katedrali Svetog Pavla.

Princ Hari
foto: AP Ben Stansall

- Hari je nagovestio da bi mu odgovaralo da se Invictus Games vrate u Britaniju i ostali članovi porodice uvek su podržavali to takmičenje - piše The Express.

Princ Hari koji je imao jedan uslov za susret sa ocem, ubrzo nakon povratka u SAD gde već nekoliko godina živi sa Megan Markl i njihovom decom Lilibet i Arčijem, otišao je na dodelu NFL nagrada u Las Vegasu. Bilo je nagoveštaja da će vojvotkinja i vojvoda biit na nedavno održanom Superboulu u ovom gradu, ali zapravo to njima nije bilo u planu zbog odlaska u Kanadu upravo zbog otvaranja Invictus Games, koje će trajati od srede do petka.

Sa druge strane, kralj Čarls III nastavlja sa lečenjem, vratio se danas u London iz Sandringema gde će boraviti najviše vremena uz povremene odlaske u prestonicu zog obaveza i terapije. U međuvremenu se pokazalo da se kralj i dalje nada da poseti Australiju sa kraljicom u oktobru uprkos dijagnozi. Njegovo lečenje koje je u toku, dovelo je u pitanje putovanja u ovu zemlju, ali izvor kaže da se monarh nada da će biti te posete kao deo dugog putovajnja.

princ Hari
foto: PHIL NOBLE / AFP / Profimedia

- Nastavljamo sa planiranjem, ali još nismo u fazi da potvrdimo vreme ili datume jer je prva nedelja lečenja, on se svakako nada da će se to i ostvariti - rekao je izvor. Kralj je prošle nedelje objavio da odlaže sve javne dužnosti.

Oseća se dovoljno dobro da održi ograničeni broj sastanaka licem u lice, kažu izvori, ali će većinu vremena provoditi na oporavku u Sandringemu ili Hajgrovu. Očekuje se da će dolaziti u London manje - više svake nedelje zbog sastanka sa premijerom, i nastavka lečenja. Ovakva najava uverava u odlučnost kralja da dobije bitku sa rakom, ali i umiruje britansku javnost, zabrinutu za monarha.

Čarls III imao je pre dve nedelje operaciju u privatnoj londonskoj bolnici, gde je ustanovljeno da boluje od raka, u pitanju je odvojeni zdravstveni problem.

(Kurir.rs/ŽenaBlic/A.G.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track