ZBOG BAJAGE SE NA TERAZIJAMA PEVAJU NARODNJACI: Duplo slavlje zbog 50. izvođenja predstave "Sa druge strane jastuka" i rođendana
Foto: Vladimir Opsenica

samo neka je veselo

ZBOG BAJAGE SE NA TERAZIJAMA PEVAJU NARODNJACI: Duplo slavlje zbog 50. izvođenja predstave "Sa druge strane jastuka" i rođendana

Kultura -

U utorak 20. februara u 19.30 časova, ansambl mjuzikla "Sa druge strane jastuke" obeležiće 50. izvođenje predstave nastale na osnovu muzike i stihova Momčila Bajagića Bajage, najavljuju s Terazija.

Samo dan ranije Bajaga će proslaviti 64. rođendan.

Bajaga, Momčilo Bajagić
foto: Damir Dervišagić

Premijera je prvobitno bila planirana za mart 2020. godine, ali je usled pandemije koronavirusa pomerena za jesen iste godine (9. oktobar).

Jagoš Marković, komemoracija, Jug Radivojević
foto: Zorana Jevtić

Reditelj Jug Radivojević rekao je da „nikada nije lakše radio, iako su uslovi bili nikad teži“, ali da je napravljena predstava koja će biti ponos Pozorišta na Terazijama kao kruna jubilarne 70. sezone.

Ovaj mjuzikl sa 30 hitova našeg poznatog muzičara, poveo je publiku na nostalgični put u rane osamedesete. Kako je naveo Stevan Koprivica, autor teksta, u neku vrstu „urbane bajke smeštene u terazijski trougao“. Svi akteri, sve vreme su na sceni – i glumci, i hor, i balet, i orkestar.

Sa druge strane jastuka
foto: Vladimir Opsenica

Prvi put u istoriji Pozorišta na Terazija u predstavi se čuje jedan narodnjak. Spontano je pesma "Nek ti jutro miriše na mene" završila u predstavi, koju izvodi Vesna Zmijanac.

Autorski tim predstave čine i Aleksandar Sedlar (muzički aranžmani), Milica Cerović (koreografija), Aleksandar Denić (scenografija) i Tatjana Radišić (kostimi).

Sa druge strane jastuka
foto: Vladimir Opsenica

U predstavi igraju Slaven Došlo, Milena Živanović/ Tatjana Dimitrijević, Danijel Korša, Žarko Stepanov, Vladan Savić, Igor Damnjanović, Elizabeta Ðorevska, Kristina Savić, Duško Radović, Milan Milosavljević, Milan Tubić, Ljubiša Dinčić, Jelena Arsić, Milica Pavlović, Minja Petrović, Nebojša Gromilić/ Janko Cekić, Dušan Šida, Aleksandar Dunić i mnogi drugi.

Bonus video:

01:26

SLAVEN

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track