BROJKE OD KOJIH ĆE VAM SE ZAVRTETI U GLAVI: Pesma iz filma JORGOVANI srušila INSTAGRAM, a karte za premijeru već razgabljene
Foto: Košutnjak film

svi je volimo, a sad objavljena u novom ruhu

BROJKE OD KOJIH ĆE VAM SE ZAVRTETI U GLAVI: Pesma iz filma JORGOVANI srušila INSTAGRAM, a karte za premijeru već razgabljene

Kultura -

Međunarodni filmski festival - Fest, 52. po redu, održava se od 23. februara do 3. marta, a biće prikazano čak 108 filmova iz šezdesetak zemalja.

Od Ujedinjenog Kraljevstva i Sjedinjenih Država, do Kine i Japana, od Južne Koreje, Malezije i Tajvana, preko Nigerije, Luksemburga, Monaka, od Kanade i Islanda, preko Tunisa, Saudijske Arabije i Katara, Rusije i Kipra, Perua, Ukrajine i Holandije, ali i od Poljske, Mađarske, Rumunije i Bugarske, te Hrvatske, Slovenije i Makedonije kreće se putanja kojom su ovogodišnji filmovi našli put do festivala.

filmovi, film Jorgovani
foto: FEST promo

Najomiljeniji filmski par Sloboda Mićalović i Ivan Bosiljčić stiže na Fest s pravim ljubavnim blokbasterom "Jorgovani". Svečana premijera filma biće održana 27. februara u okviru takmičarskog programa, a Sloboda i Ivan boriće se za nagrade Beogradski pobednik. Za prvo prikazivanje nema karta, a planule su za manje od pola sata.

Da li je moguća prava ljubav iza filmskih kamera? Šta krije prividni glamur popularnosti? Da li partneri na sceni postaju suparnici kad padnu maske?

Siniša Cvetić, David Jakovljević
foto: Privatna Arhiva

Ovo su samo neke od tema koje su, u novoj romantičnoj komediji pod nazivom “Jorgovani”, obradili scenarista David Jakovljević i reditelj Siniša Cvetić. Da su i mladi poludeli za ovim filmom dokaz je pesma "Kad zamirišu jorgovani", koji je postao hit na mrežama. Pesmu uz trubače pevaju Sloboda i Ivan.

Snimak je, kako su nam rekli iz Košunjak filma, videlo 3.5 miliona ljudi samo jednom profilu na Instagramu. Ukupno na drugim preko pet, a na TikToku je dostigao 1.5 milion pregleda.

Otkačenu i pomalo satiričnu priču o licu i naličju domaće kinematografije nam donosi omiljeni glumački par, Sloboda MIćalović i Ivan Bosiljčić, koji su se posle više od 15 godina ponovo zajedno obreli u glavnim ulogama.

film Jorgovani
foto: Košutnjak film

Dva dana nakon Festi "Jorgovani" biće dostupan u svim bioskopima u Srbiji i regionu u distribuciji "Art viste". U filmu, koji kao producent potpisuje Zoran Janković i "Košutnjak film", ostale uloge su poverene proverenoj glumačkoj ekipi: Gordanu Kičiću, Mimi Karadžiću, Isidori Janković, Jovanu Jovanoviću, Jani Bjelici, Nebojši Dugaliću, Pavlu Čemerikiću, Nenadu Okanoviću, Vahidu Džankoviću i Petru Vasiljeviću.

Bonus video:

13:00

CECIN DEČKO ULOGU U FILMU DOBIO PREKO VEZE! Rediteljka ispričala kako je došlo do saradnje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track