KOMPLETAN UMETNIČKI DOŽIVLJAJ U TIVTU: Slikar Milutin Obradović predstaviće nova dela na izložbi OBIČAN MALECKI SAN
Foto: Ustupljene fotografije

ne propustite

KOMPLETAN UMETNIČKI DOŽIVLJAJ U TIVTU: Slikar Milutin Obradović predstaviće nova dela na izložbi OBIČAN MALECKI SAN

Kultura -

Istaknuti crnogorski slikar Milutin Obradović predstaviće svoja dela na novoj izložbi "Običan malecki san" u Galeriji muzeja u Tivtu sredinom jula. Ova postavka svoje mesto našla je i u Luvru, a sada stiže na primorje.

Milutin Obradović
foto: Ustupljene fotografije

Obradović pripada srednjoj generaciji likovnih umetnika, njegovo slikarstvo karakterišu motivi konja, jak kolorit i veoma dinamične kompozicijske forme.

- Ova izložba će biti poseban likovni doživljaj. A jedan od razloga što će upravo taj period značiti tačno godinu ipo dana kako nisam nigde izlagao. Govorim o periodu od moje poslednje izložbe koja se dogodila u maju-junu 2023 u muzeju u Banja Luci - rekao je umetnik.

Milutin Obradović
foto: Ustupljene fotografije

Izložba će se poklopiti sa festivalom "Purgatorije", koji okuplja muzički i glumački svet. Tako da će Tivat sredinom leta udisati pun kulturni doživljaj.

- Predstaviću se sa 20 svojih slika izrađenih u tehnici uljena boja na platnu. Posebnu ekskluzivu ove izložbene postavke daje činjenica da će se na njoj naći delo koje je izazvalo veliko interesovanje a koje nosi naziv "Majka je dječakova soba" - istakao je umetnik.

slika Majka je dječakova soba
slika Majka je dječakova sobafoto: Ustupljene fotografije

Do sada je imao preko deset samostalnih i više kolektivnih izložbi.O njegovom stvaralaštvu pisao je poznati američki časopis "Wall Street International". Nominovan je za "Palm Art Award" 2016 u Lajpcigu.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track