ODRŽANA PREMIJERA FILMA JORGOVANI: Glumačka ekipa na okupu, Vesna Zmijanac se nije pojavila, a evo kako je reagovao DINO MERLIN
Foto: ATA images

crveni tepih

ODRŽANA PREMIJERA FILMA JORGOVANI: Glumačka ekipa na okupu, Vesna Zmijanac se nije pojavila, a evo kako je reagovao DINO MERLIN

Kultura -

Premijera dugoočekicanog filma "Jorgovani" rediteljsko-scenarističkog dvojca Siniše Cvetića i Davida Jakovljević održana je večeras u okviru takmičarskog programa 52. FESTa.

film Jorgovani
foto: Košutnjak film

Glumačka ekipa na čelu sa Slobodom Mićalović i Ivanom Bosiljčićem prošetala je crvenim tepihom, a iako su svi željno iškeviali Vesnu Zmijanac, ona se nije pojavila.

Raskošnih toaleta, bliceva i osmeha nije manjkalo, a svu pažnju pokupio je omiljeni glumački par.

Ivan Bosiljčić je na crvenom tepihu bio sa svojom suprugom Jelenom Tomašević, a na premijeri su bili i Mima Karadžić sa svojom devojkom, Pavle Čemerkić, Anica Dobra, Miliva Janevski, Vuk Kostić, Tamara Vučković, Vojin Ćetković sa suprugom, Nebojša Dugalić, Gordan Kičić, Jovan Jovanović, Jana Bjelica, Nenad Okanović, Petar Vsiljević, Vahid Džanković, producent Zoran Janković, kao i Vojin Ćetković.

1 / 6 Foto: ATA images

U filmu Katarina i Igor se susreću na dodeli nagrada za najbolju domaću seriju godine. Okruženi ostalim članovima filmske ekipe, otkrivaju zamršene odnose koji ih povezuju, shvatajući da su njihovi životi veća melodrama od one koju su snimali. Međutim, jedan zaboravljeni muzički hit dovodi do potpune emotivne katarze svih učesnika.

Dino podržao

Kako je potvrdio priducent Zoran Janković, prava za pesmu "Kad zamiršu Jorgovani" dobio je od autora Dina Merlina, koji je hit izveo sa Vesnom Zmijanac 1970.

Dino Merlin
foto: Željko Vidinović

- U scenariju se pominje naziv pesme. Pozvao sam Dina Merlina koga znam dugo godina i on mi je sa velikim zadovoljstvo dao prava na pesmu da koristimo u filmu. Ovo je višedecenijski hit u celom regionu - objasnio je Janković.

film Jorgovani, Sloboda Mićalović, Ivan Bosiljčić
foto: Košutnjak film

Pored Slobode i Bosiljčića, ostale uloge su poverene proverenoj glumačkoj ekipi: Gordanu Kičiću, Mimi Karadžiću, Isidori Janković, Jovanu Jovanoviću, Jani Bjelici, Nebojši Dugaliću, Pavlu Čemerikiću, Nenadu Okanoviću, Vahidu Džankoviću i Petru Vasiljeviću.

Neće biti serije, film će se emitovati u bioskopima

Iako poslednjih godina vlada trend pravljenja serija nakon filmova, producent Zoran Janković, otkrio je da ovo ostvarenje publika može da pogleda samo u bioskopima.

film Jorgovani, konferencija za medije
foto: Stefan Stojanović MONDO

- Od početka smo želeli da napravimo komercijalni film koji će imati ogromnu gledanost. Jako sam srećan, jer sama činjenica da imamo jedan ovako dobar film je pokazatelj da je vreme da izađemo iz vremena serija, i da jedna domaća romantična komedija može da uspe u bioskopima. Moram da istaknem da neće biti serije i da je ovo poziv za sve da odu u bioskop i gledaju film - izjavio je producent filma Zoran Janković.

Bonus video:

00:20

Otvaranje fest

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track