NA IVICI IZMEĐU KOMIČNOG I POMALO OPASNOG: Konstrakta o sukobu fanova Teja Dore i Breskivce, a ironično pomenula i jednu FOLKERKU
Foto: Damir Dervišagić, ata, epa

iskrena

NA IVICI IZMEĐU KOMIČNOG I POMALO OPASNOG: Konstrakta o sukobu fanova Teja Dore i Breskivce, a ironično pomenula i jednu FOLKERKU

Kultura -

Konceptualna umetnica Ana Đurić Konstrakta zauzela je četvrto mesto na Pesmi za Evroviziju (PZE) s pesmom "Novo, bolje", kojom je ponovo pokazala da je samo svoja i posebna.

Konstrakta, Ana Đurić Konstrakta
foto: Luka Pekić

Pre dve godine je braneći boje Srbije osvojila srca širokih narodnih masa s numerom "In corpore sano", a i peto mesto na Evroviziji. Tada je dobila epitet svetske senzacije, a sada se ponovo prijavila sa željom da još jednom na autentičan način predstavi svoj rad.

Za Kurir Ana na Međunarodni dan žena sumira utiske s nacionalnog izbora, komentariše sukob fanova Teja Dore i Breskvice.

Breskvica, Teja Dora
foto: ATAImages, Shutterstock

"Drago mi je da smo izabrali pesmu modernije produkcije, koja daje materijal i za različite interpretacije i inspiraciju za vizuelno rešenje.

Takođe, Teodora dobro izvodi pesmu, stoji iza nje kao autor i harizmatična je. Što se tiče sukoba koji je izazvan nezadovoljstvom zbog plasmana pesme "Gnezdo orlovo", on je na ivici između komičnog i pomalo opasnog.

Teja Dora, Breskvica
foto: screenshot RTS

Verujem da ni samoj Anđeli nije bilo prijatno da se nosi s teretom očekivanja pobede, sa optužbama koje je dobijala, pa i na kraju sa ovim zamešateljstvom koje je po već ustaljenom ovdašnjem mehanizmu izazivanja sukoba i podela postavilo "Gnezdo orlovo" naspram "Ramonde", odnosno Breskvicu naspram Teja Dore.

Breskvica, Teya Dora
foto: Damir Dervišagić

S druge strane, ovakav scenario se mogao i očekivati čim je u tumačenje ušlo označavanje pesme "Gnezdo orlovo" kao prave srpske, jer svi znamo koliko je ovaj naš prostor zapaljiv kada se dotaknemo nacionalnog sentimenta, a znamo i da je osetljiv trenutak.

Ceca Ražnatović
foto: Printscreen Pink Tv

Na kraju balade u priču se uvodi Ceca, koja razrešava sukob u šou-programu. Sve u svemu, u pitanju je zabavni program, da ne zaboravimo", kaže Ana za Kurir.

Ceo intervju pročitajte u sutrašnjem broju Kurira

Bonus video:

05:01

PITALA SAM JE KAKO ĆEMO OVO DA REŠIMO?! Teya Dora ekskluzivno za Kurir o ODNOSU SA BRESKVICOM i PROMENI nastupa na Evroviziji!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track