OVAKO ĆE IZGLEDATI SPOMENIK BATI ŽIVOJINOVIĆU: Legendarni glumac počivaće pored Lule u porti crkve Svete Trojice (FOTO)
Foto: Kurir, ATA images

OVAKO ĆE IZGLEDATI SPOMENIK BATI ŽIVOJINOVIĆU: Legendarni glumac počivaće pored Lule u porti crkve Svete Trojice (FOTO)

Kultura -

Posmrtni ostaci Velimira Bate Živojinovića, prema njegovoj želji, biće premešteni iz Aleje zaslužnih građana u Beogradu u Koraćicu, odakle je rodom.

Kako saznajemo, posmrtni ostaci legendarnog glumca biće premešteni do 1. maja. Tako će počivati pored supruge Julijane Lule Živojinović u porti crkve Svete Trojice. Njihov grob gledaće na prodičnu kuću, koju su često posećivali i koja je bila oaza mira.

1 / 5 Foto: Kurir

"Sve je prošlo savršeno zahvaljujući braći Petrović iz Donje Dubone, koji su krajnje profesionalno i savesno uradili usek, temelj za nadgrobni spomenik. Veliki broj naših prijatelja iz Koraćice se aktivno uključio i pomogao, pre svega porodica Milojkić. Sada čekamo da spomenik završi dragi Puniša Arsenijević iz Darosave, firma Vagan. Za mene koji koji nisam prisustvovao očevoj sahrani, ovo je posebno emotivan trenutak koji ću podeliti sa sestrom Jelenom i našom decom... Najvažnije nam je što će naši roditelji koji su zajedno proveli preko 60 godina zajedničkog života, sada biti zajedno i u večnosti", kaže za Kurir Batin sin Miljko Živojinović.

Ovako će izgledati spomenik:

Velimir Bata Živojinović
foto: Privatna Arhiva
Velimir Bata Živojinović
foto: Privatna Arhiva

Velimir Bata Živojinović rođen je 1933. godine, a preminuo 2016. Važi za jednog od najboljih srpskih glumaca ikada.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track