"NA TAJ NAČIN SAMO DOBIJEŠ SKANDAL" Milan Marić o Jezdićevom prekidanju aplauza u pozorištu: "Tvrdim da nijedan glumac neće..."
Foto: Nemanja Nikolić, Zorana Jevtić

PRUŽIO PODRŠKU

"NA TAJ NAČIN SAMO DOBIJEŠ SKANDAL" Milan Marić o Jezdićevom prekidanju aplauza u pozorištu: "Tvrdim da nijedan glumac neće..."

Kultura -

Glumac Milan Marić pružio je javnu podršku kolegi Nenadu Jezdiću, koji je prekinuo aplauz nakon izvođenja monodrame "Knjiga o Milutinu", a sve zbog toga što je žena u publici tokom predstave koristila mobilni telefon.

Marić je na društvenoj mreži X podelio snimak govora Nenada Jezdića u Zvezdara teatru, te napisao:

- Jezda ovde igra monodramu od dva sata i jedini partner mu je publika. Teško je održati pozorišnu iluziju i sa ansamblom ukoliko je neko konstantno telefonom “razbija”, a kamoli sam. Pride, ne ometate samo nas na sceni, ometate publiku, koju izbacujete iz predstave na taj način.

Glumac se potom nadovezao:

- I tvrdim vam da većina glumaca neće reagovati na jedno ili dva zvona u publici (to je, nažalost, već postala praksa) jer može svima da se desi. Problem je što su ljudi počeli da se javljaju na pozive tokom predstave i to je onda stvarno situacija koja je u najmanju ruku - čudna - zaključio je.

Milan Marić
foto: ATA images

Komentari ispod Marićevih objava su se nizali, a na jedan od njih je Marić i odgovorio.

- Trebalo je da prekine i da je zamoli da izađe i lepo da se vidi ko je - predložila je jedna korisnica, na šta je glumac napisao:

- To je baš poslednja opcija jer onda je sa predstavom gotovo. Jedino što dobiješ na taj način je skandal i nezadovoljstvo svih.

Nenad Jezdić
foto: Kurir

Podsetimo, monodramu "Knjiga o Milutinu" Nenad Jezdić izvodi godinama i vremenom je predstava stekla status kultne, te se za nju uvek traži karta više.

Jezdić je pre nekoliko večeri prekinuo gromoglasan aplauz publike izrazivši nezadovoljstvo zbog žene koja nije poštovala pozorišni bonton, te joj se i obratio, što je naišlo na odobravanje prisutnih u sali, ali i na društvenim mrežama nakon što je snimak njegovog govora završio na internetu.

(Kurir.rs/ L. S)

Bonus video:

01:27

E MOJ TI, KAKO BI MARIĆ TO POKIDAO! Olivera Kovačević ekskluzivno: Došla prozivali na probama, a onda je stigao TELEFONSKI POZIV

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track