KONAČNO KREĆE REKONSTRUKCIJA BUHE: Mandino srce prestalo je da kuca na daskama ovog pozorišta, a sad se njegova želja OSTVARUJE
Foto: Aleksandar Jovanović

dugo se čekalo

KONAČNO KREĆE REKONSTRUKCIJA BUHE: Mandino srce prestalo je da kuca na daskama ovog pozorišta, a sad se njegova želja OSTVARUJE

Kultura -

Obnova pozorišta "Boško Buha" počeće 15. aprila, potvrdila je upravnica ovog teatra Maša Mihailović. Imovinsko-pravni odnosi koji su u prethodnom periodu sprečavali početak rekonstrukcije rešeni, tender je završen i izabran je izvođač radova.

Boško Buha
foto: Kurir

- Imali smo sastanak sa Sekretarijatom za investicije i izvođače, i planiran je početak radova 15. aprila, koji će trajati 500 kalendarskih dana, što je okvirno godinu i po dana - istakla je Maša Mihailović na konferenciji za medije povodom premijere predstave "Oliver Tvist".

Srce legendarnog glumca Milorada Mandića Mande prestalo je da kuca na pozorišnim daskama dok je igrao Kapetana Kuku u predstavi "Petar Pan" u ovom pozorištu. Njegova velika želja bila je da se pozporište rekonstruiše, a sada će se njegova želja i ostvariti.

Posle četiri godine ponovo na sceni

Milorad Mandić Manda, pozorište Boško Buha
foto: Zorana Jevtić

Premijerna obnova komada za decu "Oliver Tvist" u režiji Milana Karadžića prema istoimenom romanu Čarlsa Dikensa, biće odigrana 26. marta u UK "Vuk Karadžić", a posebno izvođenje za najmlađe održaće se 30. marta.

Priča o dogodovštinama Olivera Tvista, koji je rođen u disciplinskom domu, a kasnije prodat kao šegrt jednom preduzetniku, važi za klasik dečje književnosti. Nakon što je pobegao, Oliver je otputovao u London, gde je upoznao Džeka Dokinsa, člana bande maloletnih džeparoša koje predvodi stariji prevejani kriminalac Fejgin, nakon čega se upušta u neverovatne avanture.

Naslovnog junaka će u alternacijama igrati Aleksa Mikić, Veljko Vujović i Đurađ Milovanović.

pozorište Boško Buha
foto: screenshot

Uloge su poverene Urošu Jovičiću, Nemanji Oliveru, Teodori Ristovski, Milošu Vlaukinu, Marku Gveru, Marku Janjiću, Đorđu Kadijeviću i drugima. Glumački ekipu upotpuniće mališani koji su polaznici Škole glume i govora Omladinskog pozorišta Dadov, Dečje dramske grupe Radio Beograda, Škole glume Snežane i Nenada Nenadovića, škole glume "Prvi koraci" i UMS.

Bonus video:

01:54

REŠENO! POZORIŠTE BOŠKO BUHA OSTAJE NA TRGU Premijerka Brnabić ponudila dva moguća rešenja, A EVO GDE JE NASTAO GLAVNI PROBLEM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track