NIKO NIJE VEROVAO DA ĆE LAUŠEVIĆ PRED SMRT DA URADI OVU STVAR: Milan Karadžić o glumcu i velikom finalu serije KALKANSKI KRUGOVI
Foto: Firefly Production

INTERVJU

NIKO NIJE VEROVAO DA ĆE LAUŠEVIĆ PRED SMRT DA URADI OVU STVAR: Milan Karadžić o glumcu i velikom finalu serije KALKANSKI KRUGOVI

Kultura -

Publika bez sumnje voli serije i predstave s potpisom Milana Karadžića.

Serija Kalkanski krugovi
foto: Firefly Production

Proteklog vikenda na Superstar kanalu počela je svoj život i treća sezona "Kalkanskih krugova", koja je nastala kao plod saradnje Telekoma Srbija i "Fajerflaj produkcije".

Za Kurir proslavljeni reditelj govori o saradnji sa Žarkom Lauševićem, bratom Milutinom Mimom Karadžićem, ali otkriva šta bi u budućnosti voleo da radi.

Serija Kalkanski krugovi
foto: Firefly Production

Šta nam donosi veliko finale "Kalkanskih krugova"?

- U trećoj sezoni najvažnija stvar je zapravo ko će postati Baba Guba i koga će Zabran izabrati, što pokazuje da nju ne biraju ni ljudi ni selo, već Zabran, priroda...

Ova sezona donosi veliki rasplet priča, likova i zapleta koji su započeti u prvoj sezoni, a nisu doživeli svoj epilog zbog većeg fokusa u drugom delu na nove likove s njihovim pričama i misterijama oko "bunara". U trećoj su glavni likovi vezani za Zabran i Babu Gubu, čime postaju apsolutni nosioci radnje s vrlo dramatičnim pričama, čineći seriju izuzetno uzbudljivom. Njihovi sukobi i razrešenja biće u prvom planu, dok će se u ovoj sezoni veći naglasak staviti na porodične i ljubavne odnose, pružajući dramsku i emotivnu snagu ovoj završnici.

Serija Kalkanski krugovi
foto: Firefly Production

Ko su novi junaci koji dolaze u Zabran i kako ste birali glumce za te uloge?

- Lik Nine (Ana Franić) i čamdžije (Dubravko Jovanović) novi su likovi i birali smo ih jer su glumci, čiji rad dobro poznajemo, bili prava podela za te likove.

Dubravko Jovanović, Kalkanski krugovi
foto: Firefly Productions

Ivanu Zečević je lansirala ova serija, ali i druge sjajne mlade glumce. Šta će nam novo ona ponuditi u trećem delu? Ko će nas još iznenaditi?

- Jedno od najznačajnijih mesta u ovoj sezoni zauzimaju mladi glumci, koji su od prve sezone nosili seriju kroz niz ljubavnih priča i dramatičnih peripetija. Oni će doživeti svoje vrhunce u ovoj sezoni. Ivana Zečević će pružiti zrelu i najdosledniju glumačku interpretaciju lika dosad. Možda ovi odgovori deluju šturo, ali ne bih želeo da otkrijem radnju serije koju će gledaoci otkrivati iz epizode u epizodu. Neka dalje ostane tajna, u čemu će gledaoci uživati.

Ivana Zečević
foto: Firefly Production

Kakva je bila saradnja s korediteljem Gordanom Matićem i kako ste podelili posao?

- Odlična, kao i u drugoj sezoni. Već smo uhodani i uigrani kao tandem, podelili smo se tako da je svako radio po pet epizoda.

Da li vas je slušao brat Mima ili vam je, kao što kažete, pravio najviše problema?

- Radili smo odlično, nikad bolje. Obojica smo sazreli da možemo da sarađujemo i podredimo sve poslu, iako nam je posao i pre uvek bio na prvom mestu.

Serija Kalkanski krugovi
foto: Firefly Production

Svi čekaju da vide Velibora, koga igra Žarko Laušević. Kako su izgledale te scene? Da li je bilo suza? Da li ste stigli da popijete to vino i rakiju?

- Žarko je bio čudesno inspirisan svojim likom već od prve sezone i odigrao ga je fantastično, snažno i emotivno. Tkao je taj lik i odnose s drugima na jedan neverovatan način. Plenio je u svakom kadru, a njegov doprinos seriji bio je nemerljiv. Nažalost, nismo uspeli da nazdravimo jer smo poslednje kadrove uradili u studiju "Vižn tima" (Vision Team) kada je skupio snagu, iako nismo verovali da će uspeti. Ustao je iz bolničkog kreveta i izborio se da snimi kraj serije 15 dana pre nego što nas je napustio.

Šta je za vas bio Žarko i koliko će nam kinematografija biti siromašnija bez njega?

- Mislim da su moje kolege i saradnici koji su sarađivali s njim već dosta toga rekli i divno pričali o tome. Ne bih mogao mnogo više da dodam. Naše poznanstvo datira još iz rane mladosti, tako da mi njegov odlazak još teže pada.

Milan Karadžić
foto: Firefly Production

Šta biste voleli da radite na televiziji? Razmišljate li o novom filmu?

- Naravno da razmišljam o tome šta ću sledeće da radim i pripremam sledeće projekte, ali o tome ćemo pričati kad to bude.

Snimate uspešno i sapunicu "Igra sudbine". U čemu se razlikuje rad na tom TV formatu?

- To je TV format koji se već dugo radi i koji je stekao svoju reputaciju mnogo pre nego što sam se pridružio ekipi. Što se tiče ekipe, mislim da je pre svega izvanredna, veoma uigrana. Sve ide glatko i brzo zahvaljujući toj uigranosti, tako da imam odlične glumce i druge saradnike.

pozorište Boško Buha
foto: screenshot

Baza vam je pozorište "Boško Buha". Da li nam spremate nešto novo?

- Pre nekoliko dana održana je premijera obnovljene predstave "Oliver Tvist" s velikim uspehom, što je bilo izuzetno zadovoljstvo za mene jer sam zajedno sa svojim saradnicima uspešno vodio taj projekat sa dvadeset i šestoro dece, sjajnih malih glumaca i petnaest profesionalnih glumaca na sceni. Bilo je ogromno zadovoljstvo publike. Dođite, gledajte pa pišite...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track