"NEVOLJNO JE OTIŠAO, A PRINCEZA ANA SVE IZNENADILA" Stručnjak za govor tela analizirao TAJNE signale kralja Čarlsa i porodice
Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

novosti

"NEVOLJNO JE OTIŠAO, A PRINCEZA ANA SVE IZNENADILA" Stručnjak za govor tela analizirao TAJNE signale kralja Čarlsa i porodice

Pop kultura -

Britanski kralj Čarls nije propustio današnju misu u kapeli Svetog Đorđa u Vindzoru. Stigao je automobilom za razliku od prošle godine kada je došao pešice na ovaj događaj.

Pozdravio je okupljene pre nego što je sa kraljicom Kamilom ušao u ckrvu, a nakon službe rukovao je sa građanima. Bio je to njegov postepen povratak javnom životu. Nove fotografije iz Vindzora prokomentarisala je i stručnjak za govor tela Džudi Džejms.

kralj Čarls, kraljica Kamila
foto: London News Pictures/Shutterstoc / Shutterstock Editorial / Profimedia

"Kralj Čarls je izgledao kao da neverovatno uživa, ponovno sa svojim vernim obožavaocima i dok je delimično bio na poslu. Obrazi su mu bili podignuti i zaobljeni, a pokazao je svoje tipične gestove i znake dobrog humora, praveći šaljiv oblik ustima prema domaćinima pre nego što se okrenuo i upustio se u nešto što je izgledalo kao šala sa okupljenim građanima", kaže Džudi Džejms i ističe da je govor tela monarha bio ležeran.

Primetila je i lepršav nalet naklonosti pre nego što se Čarls III našalio podignutim obrvama kao znakom prepoznavanja, kada je ugledao okupljene u Vindzoru. Poručila je da je kralj sa Kamilom pored sebe, uživao kada se pojavio danas pred ljudima. Napomenula je da smo videli prepoznatljive znakove njegovog smisla za humor.

"Ovo nije bio brzi talas i odlazak, već četiri talasa pre nego što je ušao unutra i to je sugerisalo da je nevoljno otišao iz samog centra pažnje (uputio se na misu)", dodala je.

Džudi Džejms tvrdi da Kamila nije nimalo odavala utisak da je zabrinuta zbog stanja svog supruga. "Osmeh i mahanje koje je izvela ponudili su slične signale umirenja, pa čak i donekle signale ponosa što se Čarls ponovno lagano vraća u javni život", piše Daily mail.

kraljica Kamila, kralj Čarls
foto: Hollie Adams / PA Images / Profimedia

Istakla je da je Kamila zablistala kao i kralj. Džusi je analizirala i govor tela članova porodice koji su takođe bili na misi u Vindzoru, služba se razlikovala od prošlogodišnje:

"Poruka jasno govori o otpornosti, jedinstvu i optimističnoj snazi. Princeza Ana i njen suprug Tim doneli su toliko raspoloženja kad su izašli iz svog automobila. Par se retko upušta u čavrljanje ili u šalu u javnosti, ali ovoga puta jesu. Ana se nasmejala Timu dok je izlazila, a on se čak okrenuo i nasmešio obožavaocima.

princeza Ana
foto: London News Pictures/Shutterstoc / Shutterstock Editorial / Profimedia

Činilo se da Anino mahanje i njen topli osmeh okupljenima signaliziraju zahvalnost, pa čak i neko ohrabrujuće olakšanje, iako je postojao jedan vrlo snažan nagoveštaj da ona i Edvard (njen brat) mogu da imaju osećaj da stupaju u zaštitu dvora...".

Kontroverzni princ Endru pravio je pokrete po kojima je bio prepoznatljiv njegov otac princ Filip pa je time, kako kaže Džejms, želeo da poručio da je tu za dvor.

Kralj Čarls koji je nakon mise razgovarao sa prisutnim građanima, zabeležio je najznačajnije pojavljivanje u javnosti nakon što je u januaru operisan u Londonu zbog benignog povečanja prostate i nakon što mu je prošlog meseca dijagnositkovan rak.

princ Endru, princeza Ana
foto: Zak Hussein / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Kejt Midlton i princ Vilijam provode praznike u Norfolku, sa decom. Princeza od Velsa koja je 16. januara operisana u londonskoj bolnici zbog problema sa abdomenom, saopštila je 22. marta da ima rak. Princ od Velsa vraća se dužnostima nakon pauze zbog uskršnjih praznika.

(Kurir.rs/BlicŽena/T.J.)

Bonus video:

01:16

KRALJ MILUTIN JE DAVAO KILO ZLATA IZ NAŠIH RUDNIKA ZA KILO FARBE Kastratović: Sada sva prirodna bogastva poseduju NATO agresivci

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track