PREMIJERA "SABLJE" U KANU: Serija o ubistvu Đinđića rame uz rame s najboljim iz celog sveta, a na prvom prikazivanju 2.500 ljudi
Foto: Bruno Bebert, fotograf Beta Film

glamur

PREMIJERA "SABLJE" U KANU: Serija o ubistvu Đinđića rame uz rame s najboljim iz celog sveta, a na prvom prikazivanju 2.500 ljudi

Kultura -

Serija "Sablja" takmiči se u kategoriji dugog formata na Kanskom festivalu TV serija. Svetska premijera održana je danas u čuvenoj dvorani "Limijer". Sablja je jedna od osam serija iz celog sveta koje su odabrane za ovogodišnju glavnu takmičarsku selekciju festivala, koji se održava od 5. do 10. aprila.

Sablja, serija Sablja, Kan
foto: Alberto Terenghi/Ipa/ipa-agency. / Shutterstock Editorial / Profimedia

- Velika je čast za nas da imamo priliku da prikažemo našu seriju u verovatno najznačajnijoj i najpoznatijoj filmskoj sali na svetu. Sama činjenica da će ta sala biti puna sa 2.500 ljudi i da će oni gledati "Sablju" je najveće priznanje o kom sam mogao samo da sanjam - istakao je reditelj serije Vladimir Tagić za RTS.

Milica Gojković, serija Sablja, Sablja
foto: JOEL SAGET / AFP / Profimedia

Glumica Milica Gojković kaže da je prvi put u Kanu i da je cela ekipa presrećna i uzbuđena što ima priliku da predstavi seriju na festivalu u Kanu. U "Sablji" glumi novinarku Danicu, a to je jedna od glavnih uloga.

- Lik Danice je baziran na stvarnim ličnostima i shvatila sam da mi je bila ogromna čast što sam zapravo igrala heroine našeg društva, koje su uradile toliko za naše novinarstvo. Bilo mi je uzbudljivo da gledam i slušam njihove intervjue, a onda i da primenim neke zanimljive detalje u svom liku - objasnila je mlada glumica i dodala da bi volela da što više ljudi, posebno onih mlađih, pogleda seriju jer nas "podseća da smo imali neku snagu da napravimo neke promene". - Ta snaga zapravo leži u nama - naglasila je Milica Gojković.

Na svetsku premijeru doputovali su glumci, ali i članovi autorske ekipe.

1 / 9 Foto: Beta film

Podsećamo, glavne uloge u seriji tumače Dragan Mićanović, Milica Gojković, Ljubomir Bandović i mladi Lazar Tasić. Reditelji serije su Goran Stanković i Vladimir Tagić, a scenaristi Dejan Prćić, Marjan Alčevski, Maja Pelević, Vladimir Tagić i Goran Stanković. Produkciju serije, za koju je ideju dao RTS, potpisuju Radio-televizija Srbije i "This and That Productions". Za distribuciju serije u svetu zadužen je Beta film.

Foto: Bruno Bebert, fotograf Beta film

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track