ULOGA ĐINĐIĆA KAO NAJVEĆI IZAZOV U KARIJERI: Ekipa Sablje donela PALMU IZ KANA za Beograd, a evo ko je bio na zabavi (FOTO)
Foto: Bruno Bebert, Beta film

veselo

ULOGA ĐINĐIĆA KAO NAJVEĆI IZAZOV U KARIJERI: Ekipa Sablje donela PALMU IZ KANA za Beograd, a evo ko je bio na zabavi (FOTO)

Kultura -

Svetska premijera serije "Sablja" održana je u ponedeljak u čuvenoj dvorani "Limijer" u Kanu, gde je autorska i glumačka ekipa pozdravljena dugim aplauzom.

Priča iz Srbije jedna je od osam iz celog sveta koje su odabrane za ovogodišnju glavnu takmičarsku selekciju u kategoriji TV serija na Kanskom festivalu, koji se održava od 5. do 10. aprila.

Radnja prati dešavanja neposredno pre i nakon ubistva tadašnjeg premijera Srbije Zorana Đinđić. Atentat je izvršen 2003, svega godinu dana nakon što je u Hagu otvoren proces protiv bivšeg predsednika Jugoslavije Slobodana Miloševića.

Zlatna Palma, serija Sablja
foto: Privatna Arhiva

Naša ekipa nagrađena je na Kanskom festivalu TV serija za najbolju glumačku interpretaciju čitavog ansambla. Palmu, koja je simbol ovog grada i starijeg brata velikog filmskog festivala, primili su glumci Milica Gojković i Lazar Tasić, sada je stigla u Beograd.

Najbolja glumačka ekipa u Evropi okupila se u klubu RTS.

Događaju prisustvuju Dragan Mićanović, Ljubomir Bandović, Lazar Tasić, Milica Gojković, Miloš Timotijević, Tihana Lazović, Sergej Trifunović, Bojan Žirović, Srđan Miletić, Anđelka Simić, Goran Radaković, Dubravka Kovjanić, Marko Gizdavić, Bojan Krivokapić, Peđa Marjanović, Marko Marković, Nikola Glišić, Vahid Džanković, devojčica Lina, Miloš Đurović ....

Dragan Mićanović
foto: Bruno Bebert, fotograf Beta Film

Glumac Dragan Mićanović bio je protekle nedelje gost Kanskog festivala, gde je svetsku premijeru imala serija "Sablja".

- Od prvog susreta sa organizatorima pa do prikazivanja dve epizode naše serije bilo je veličanstveno. Dobili smo divan, emotivan aplauz. Imamo veoma dobru seriju, a vrhunac našeg utiska ipak će biti njeno prikazivanje na RTS, kada sa našom publikom podelimo ono što smo već podelili sa stranom - kaže glumac koji u "Sablji" tumači lik Zorana Đinđića. Smatra da mu je to jedan od najvećih glumačkih izazova koje je imao u karijeri.

serija Sablja
foto: This and That Productions

- Trebalo je naći pravu meru i oživeti lik. Koncentrisali smo se na dramsku seriju i trudio sam se da ovaj dramski lik koji je bio preda mnom postavim kao zadatak. Bilo je teško, ali kad pogledate svu ovu atmosferu u Kanu i reakciju publike, onda nekako sve teškoće zaboravite i uživate u trenutku - izjavio je Mićanović za RTS, gde će ova serija od jeseni biti prikazana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track