NA SAHRANU LEGENDE SRPSKOG GLUMIŠTA NIJE DOŠAO NIKO, OSIM SUPRUGE I SVEŠTENIKA: Ni pop nije znao kome drži OPELO, a ovo je razlog
Foto: Printscreen

POSLEDNJA ŽELJA

NA SAHRANU LEGENDE SRPSKOG GLUMIŠTA NIJE DOŠAO NIKO, OSIM SUPRUGE I SVEŠTENIKA: Ni pop nije znao kome drži OPELO, a ovo je razlog

Kultura -

Ove godine se navršava 36 godina od smrti jednog od najvoljenijih i najcenjenijih glumaca u regionu, Pavla Vuisića. Legendarni glumac preminuo 1. oktobra 1988. godine, a malo ko zna da mu na sahranu niko nije došao.

Pavle Vuisić
foto: Jugoslovenska Kinoteka

Da je velikan našeg glumišta preminuo znala je samo njegova supruga Mirjana i lekar. Koliko je bio skroman i pored velike popularnosti govori činjenica da je pre smrti u svoj testament napisao da želi da umre bez ikakve pompe u javnosti i među njegovim najbližima.

Pavle Vuisić
foto: Pritnscreen

"Molim da se smrt objavi tri dana posle pogreba", napisano je u testamentu kao poslednja želja Pavla Vuisića.

Na sahrani nije bilo nikog, osim njegove supruge Mirjane. Nije bilo umrlice, ni slike. I jedan pop kog je žena dovela, pritom mu ne rekavši ko je pokojnik.

Pavle Vuisić
foto: Printscreen

"Samo sam rekla da se zove Pavle...", navela je njegova udovica.

Pavle Vuisić pisao pesme

Takođe malo poznata činjenica i decenijama nakon njegove smrti jeste ta da je Pavle Vuisić voleo da piše stihove, ali njima nikada nije bio u potpunosti zadovoljan. Neki od njih govorili su o smrti, a najpoznatiji su:

Pavle Vuisić
foto: Printscreen

"Želim da umrem. Bože, koji si svemoguć, učini tako i budi miran, platiću. Znam, i ti si korumpiran...", glasi jedna od pesama koje je napisao Pavle Vuisić.

(Kurir.rs/ Srbijadanas/ L. S)

Bonus video:

01:09

ŽIVOTNA BORBA MANDIĆA: Bio je mlad i uspešan sportista, a onda je ostavio sve da bi pomogao ocu koji je uhapšen u Crnoj Gori!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track