BRANKO KOCKICA NEĆE JOŠ U PENZIJU: "Puž" proslavio 47. rođendan, a poznati dobitnici dukata sa Cacinim i Brankovim likom
Foto: Damir Dervišagić

Lepo

BRANKO KOCKICA NEĆE JOŠ U PENZIJU: "Puž" proslavio 47. rođendan, a poznati dobitnici dukata sa Cacinim i Brankovim likom

Kultura -

Pozorište "Puž" proslavilo je proteklog vikenda 47. rođendan premijerom predstave "Uspavana lepotica" i dodelom nagrada.

Uspavana lepotica
foto: Pozorište Puž

Povodom rođendana nagrađeni su glumci sa najdužim stažom u ovom teatru, a zahvalnicu i dukat sa Cacinim i Brankovim likom dobili su Dobrila Ilić, Jugoslava Drašković, Zlata Numanagić, Zoran Miletić, Dejan Matić, Dimitrije Ilić i Dubravko Jovanović. Dubravko igra u "Pužu" punih 28 godina, a njegov naslednik Vukašin 25 godina.

- "Puž" je vitamin za dušu. "I neka čika San sipa pesak u okice, nek spavaju mirno svi i sanjaju divne sne" - ovim rečima je mladi glumac čestitao svom ocu nagradu preko Instagrama.

Vukašin Jovanović, Dubravko Jovanović
foto: Privatna Arhiva

Publiku je zabrinuo intervju Branka Kockice, koji je najavio povlačenje sa scene.

- Imam 78 godina i već mi je teško. Došlo je vreme da se spremam za debelu penziju - poručio je Branko Milićević pred premijeru.

Razloga za brigu nema, jer Branko ostaje deo "Puža", što je pokazala još jedna sjajna uloga kralja. Obnovljena režija Slobodanke Cace Aleksić zaživela je sada u drugačijem izdanju.

Uspavana lepotica
foto: Pozorište Puž

Novi pozorišni projekat je obogaćen učešćem baletskih igrača i klasičnom muzikom, koju potpisuju Čajkovski, Dvoržak, Sen Sans i drugi neprikosnoveni muzički umetnici. Likove igraju: Vila Vilena - Isidora Minić, Veseli Vili - Miloš Lalović, Princ - Nikola Radenković, Princeza Ružica - Ana Radošević, mali vilenjaci - hor "Pužići", stražari i animatori lutaka - Borivoje Jovanović, Stefan Aleksić i Mirko Kovačević. Koreograf predstave je Jelena Arsić, kostimograf Snežana Šimić, dok je Aleksandar Veljanović zadužen za scenografiju. Tekst je delo Branka Milićevića Kockice.

Nova izvođenja "Uspavane lepotice" zakazana su za petak u 18 časova i subotu od 12 i 17 sati.

Bonus video:

01:27

NE PITAŠ MATORCE KAKO SU! RIZIKUJEŠ DA TE NAŠAMARAJU Branko Kockica zatekao voditelja Ivana Gajića urnebesnom anegdotom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track