OTVOREN PAVILJON SRBIJE NA BIJENALU U VENECIJI: Ministarka Maja Gojković sa Aleksandrom Denićem obišla izložbu (FOTO)
Foto: Kurir

kurir u veneciji

OTVOREN PAVILJON SRBIJE NA BIJENALU U VENECIJI: Ministarka Maja Gojković sa Aleksandrom Denićem obišla izložbu (FOTO)

Kultura -

Srpski paviljon na 60. Bijenalu umetnosti u Veneciji danas je otvorila ministarka kulture Maja Gojković. Ove godine boje Srbije braniće Aleksandar Denić sa izložbom "Exposition Coloniale".

Bijenale 2024
foto: Kurir

Otvaranju su pored Gojković, ministarke kulture Crne Gore Tamare Vujović i ambasadorke Srbije Mirjane Jeremić, prisustvovali autor Denić, kao i komesarka Srpskog paviljona i direktorka Muzeja grada Beograda Jelena Medaković.

- Nema sumnje da svako Bijenale u ovom prelepom gradu predstavlja jedinstven svetski događaj. I ovih dana, u Veneciju su ponovo uprte oči svih poslenika i poštovalaca kulture - istakla je ministarka Maja Gojković, nakon čega je obišla paviljon Srbije.

Bijenale 2024
foto: Kurir

Umetnik Aleksandar Denić se u svom govoru zvanicama zahvalio svima koji su predano radili i koji su podržali ovaj veoma ambiciozan projekat i pozvao sve da pogledaju izložbu. Takođe, on se zahvalio Ministarsvu kulture i Muzeju Grada Beograda na velikoj podršci.

1 / 6 Foto: Kurir

Na otvaranju je govorila i direktorka Muzeja grada Beograda Jelena Medaković, koja je komesar ove izložbe.

Bijenale 2024
foto: Kurir

- Učešće na Bijenalu predstavlja ne samo čast za svaku zemlju i njenu kulturu, već je i velika privilegija za umetnike koji imaju priliku da svojim delima predstavljaju svoju zemlju na svetskoj umetničkoj sceni - istakla je.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track