U DETINJSTVU MAŠTALA O SENDVIČU SA ŠUNKOM PA POSTALA ZVEZDA JUGOSLAVIJE: Očuh je zlostavljao, a nakon pobačaja nije imala dece
Foto: Printscreen

otvoreno o teškom periodu

U DETINJSTVU MAŠTALA O SENDVIČU SA ŠUNKOM PA POSTALA ZVEZDA JUGOSLAVIJE: Očuh je zlostavljao, a nakon pobačaja nije imala dece

Kultura -

Mirjana Bohanec-Vidović lice je koga se svi sećaju iz vremena bivše Jugoslavije. Ova glumica i operska pevačica, stekla je veliku slavu nakon role u filmu "Ko peva zlo ne misli".

Bogata karijera

Mirjana Bohanec-Vidović
foto: Printskrin / You Tube

Rođena je 2. oktobra 1939. Završila je Muzičku akademiju u Zagrebu i postala operska pevačica. Još kao studentkinja prošla je audiciju i nastupila u HNK u Zagrebu zajedno sa Ružom Pospiš Baldani, Dunjom Vejzović i drugima.

U svojoj 28 godina dugoj karijeri najviše je nastupala u zagrebačkom HNK, a pevala je i u ansamblu Collegium musicum rečkog HNK. U svom poslednjem nastupu pevala je u operi "Nikola Šubić Zrinski" Ivana Zajca, u kojoj je najčešće nastupala.

Objavila je CD "Od opere do filma" na kojem peva 18 starih hrvatskih pesama kao što su: "Hvala ti srce", "Marijana", "Kak taubeka dva", "Kad bi ove ruže male" i druge.

Ipak, život ovu Zagrepčanku nije mazio.

Mirjana Bohanec-Vidović
foto: Printskrin / You Tube

Naime, ona je odrasla sa majkom u teškom siromaštvu, a jednom prilikom govorila je o detinjstvu, kada je podelila da u detinjstvu nije imala šta da jede.

- I danas obožavam sendvič od šunke. Sećam se da sam ga jako želela, a mama nije mogla da mi ga kupi - rekla je Mirjana svojevremeno.

Nakon očeve smrti njena majka se preudala. Ipak, ovaj brak nije bio povoljan po njih dve, budući da je očuh bio grub prema Mirjani. Kako je otkrila neretko joj je uskraćivao hranu.

- Očuh je bio loš prema meni, odrezao bi jednu krišku hleba i to je bilo to što sam mogla da pojedem. Rastali su se nakon nekoliko godina braka - rekla je ranije.

Mirjana Bohanec-Vidović
foto: Printscreen YouTube

Zbog velikog siromaštva, Mirjana nije mogla da priušti sebi garderobu, već je imala dve haljine, jednu za zimu i jednu za leto, ali ističe da i dan danas čuva matursku haljinu koju joj je poslala sestričina iz Amerike.

Dva braka

Prvi brak joj je potrajao godinu dana, a u drugog supruga Ivu Vidovića, zaljubila se na prvi pogled, upoznala je na hodniku jednog pozorišta.

- Videla sam te divne, plave oči, plavu kosu. Bio mi je predivan, kao da je iz snova izronio. Gledali smo se, on je prošao i drugi dan upitao službenicu u operi da ga upozna sa mnom - rekla je Mirjana svojevremeno.

Mirjana Bohanec-Vidović
foto: Printscreen YouTube

Najveća žal ostala joj je što se nije ostvarila u ulozi majke.

- Kad sam zatrudnela, izgubila sam bebu s pet meseci. Posle više nisam mogla da rađam - rekla je glumica.

(Kurir.rs/I.M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track