SPOJ BALETA I TEHNA U PREDSTAVI: Na Dorćol placu gostuje Berlin balet kompani, a za sve krivac naš poznati DI-DŽEJ
Foto: Promo

Ne propustite

SPOJ BALETA I TEHNA U PREDSTAVI: Na Dorćol placu gostuje Berlin balet kompani, a za sve krivac naš poznati DI-DŽEJ

Kultura -

Prvi put u istoriji Dorćol placa 10. i 11. maja biće izveden balet "Sirenin klub". U Beogradu će publika moći da vidi renomirani Berlin balet kompani, a iza ove neobičnog koncepta stoji naš producent i di-džej Marko Nastić.

Marko Nastić
foto: Braca Nadeždić

- Dva koreografa Aršak Galumjan i Aleksandar Abdukarimov krenuli su u ovu umetničku avanturu s velikom radoznalošću i entuzijazmom. Prvi put su odlučili da pokušaju ovakvu mešavinu stilova i, štaviše, bili su spremni da menjaju sigurnost pozornice za stapanje s masom, a posebno ih je u svemu tome inspirisao talenat i želja za eksperimentisanjem Marka Nastića. Jedna od ideja bila je da se niz baletskih pokreta odvija usred publike i da visoku umetnost izvedu iz etabliranih pozorišta pred sve ljude koji su otvoreni za novo i za neobično. Biće ovo sudar dva kontrastna sveta - klasičnog baleta i pulsirajuće atmosfere noćnog kluba - navodi se u saopštenju za medije.

Berlin Ballet Company
foto: Promo

Koreograf Aršak Galumjan kaže da je uzbuđen uoči svetske premijere: - Probe su bile fantastične. Otkrili smo nove dimenzije u našoj umetnosti, inspirisani muzikom i Solunom, koji nas je nadahnuo. Veoma smo uzbuđeni i jedva čekamo da ovo zaživi pred publikom.

Marko Nastić
foto: Promo

Marko Nastić, čiji talenat i želja za eksperimentisanjem inspirišu berlinske koreografe, izražava svoje oduševljenje saradnjom:

- Ovo je izuzetno ispunjavajući proces. Mogućnost stvaranja muzike za ovako jedinstvenu produkciju je nešto posebno. Uzbuđen sam, mislim da će ovo biti nešto specijalno. Ova premijera predstavlja prvi korak ka uvođenju revolucionarnih umetničkih iskustava na Dorćol placu, obećavajući da će to biti samo početak jednog novog, uzbudljivog poglavlja u kulturnom životu Beograda - poručuje Nastić, koji nastupa zajedno s baletskim umetnicima. Predstavu će posle Beograd videti i publika u Berlinu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track