LUKA GRBIĆ SA 23 GODINE DEBITUJE KAO REDITELJ: Premijera na leto u Ateljeu 212, a glumac želi da upiše još jedan fakultet
Foto: Mondo/Stefan Stojanović

genijalac

LUKA GRBIĆ SA 23 GODINE DEBITUJE KAO REDITELJ: Premijera na leto u Ateljeu 212, a glumac želi da upiše još jedan fakultet

Kultura -

Mladi glumac Luka Grbić debitovaće kao reditelj u svom Ateljeu 212 s predstavom "Sada nije juli", stoji na sajtu ovog pozorišta.

Luka Grbić
foto: Mondo/Stefan Stojanović

Drama mladog pisca Đorđa Kosića biće izvedena 25. juna kao deo programa ovogodišnjeg Beogradskog letnjeg festivala. Grbić ima samo 23 godine i sprema se da upiše postdiplomske studije režije u Irskoj, a da bi otišao na prijemni, mora da ima svoju režiju.

- Izjave o predstavi neću davati do pre premijere, a na master neću ići ove godine - kratko nam je napisao mladi glumac.

Luka Grbić
foto: Mondo/Stefan Stojanović

Drama "Sada nije juli" ušla je u najuži izbor za Sterijinu nagradu 2019. godine i javno je čitana u Beogradu, Šapcu i Zagrebu.

Đorđe Kosić (28), autor predstave, diplomirani je master dramaturg. Osnovne studije završio je u Beogradu, a postdiplomske na Akademiji dramske umetnosti u Zagrebu. Dobitnik je nagrade Sterijinog pozorja za originalni domaći dramski tekst za 2019/2020. za dramu "Uspavanka za Aleksiju Rajčić", koja je javno čitana u Narodnom pozorištu u Beogradu (režija: Ana Grigorović), a zatim i postavljena na sceni "Raša Plaović". Grbića publika neće videti na sceni, već je šansu dao studentima.

Đorđe Kosić
foto: ATA images

- Ova ljubavna priča, u kojoj igraju mladi glumci Danilo Milovanović i Mila Lalović, dešava se na jednom ostrvu (i na putu do ostrva), pod nemilosrdnim, letnjim suncem, On (20) i Ona (20), posle duže razdvojenosti, pokušavaju da evociraju nekadašnju romantičnu ljubav - ako je nje ikad i bilo. U okruženju letnjeg filmskog festivala na kojem rade kao volonteri, glavni likovi drame pokušavaju da pronađu zajednički jezik u moru ličnih asocijacija, da pronađu empatiju u opštoj apatiji i da prevaziđu međusobno otuđenje uprkos ličnim strahovima i frustracijama.

Đorđe Kosić
foto: ATA images

U stalnom klinču, On i Ona zajedno prolaze kroz devet scena, odnosno devet situacija - putovanje (kopnom i vazduhom), randevu na brodu, besmisleni manuelni rad u podrumu jedne lokalne osnovne škole, ljubomornu svađu na plaži, borbu sa sunčanicom na dokovima, otvaranje festivala, odlazak u ambulantu i na kraju poslednji susret, u kom oboje dolaze do velikog i očekivanog klimaksa koji svaka ljubavna priča mora da doživi, pa i ona najtužnija. Što ova svakako nije - naveo je Kosić na sajtu Ateljea 212.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track